28 Μαρτίου 2024 / 11:04 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:04 μμ

Μητσοτάκης: Η υπερβολική αύξηση των φόρων οδηγεί στη φοροδιαφυγή

από fimotro

Τους αναπτυξιακούς στόχους του κόμματός του για την ελληνική οικονομία παρουσίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση εργασίας που είχε στην αντιπεριφέρεια Καβάλας, παρουσία όλων των τοπικών φορέων, εκπροσώπων παραγωγικών μονάδων, επιστημονικών συλλόγων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενους σ’ όλους τους τοπικούς φορείς, υπογράμμισε με χαρακτηριστικό τρόπο: «Από μένα θα ακούτε πάντα την αήθεια. Αλήθεια σημαίνει ότι δεσμευόμαστε μόνο γι’ αυτά που μπορούμε να κάνουμε και αν κάπου διαφωνούμε θα σας το πούμε ανοιχτά. Οι δίαυλοι επικοινωνίας θα είναι πάντα ανοιχτοί γι’ όλους τους εκπροσώπους και τους τοπικούς φορείς».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα. «Η ανάπτυξη όμως δεν έρχεται με λόγια, έρχεται με έργα» σημείωσε και προσέθεσε: «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει σήμερα μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, αλλά πρωτίστως κινητοποιώντας τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα, τις ιδιωτικές επενδύσεις, εγχώριες και ξένες. Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα στη χώρα και πρέπει να σταματούμε να τιμωρούμε την επιχειρηματική επιτυχία, και αυτό δυστυχώς συμβαίνει σήμερα σε όλες τις εκφάνσεις. Είτε μιλάμε μια γεωργούς και κτηνοτρόφους είτε μιλάμε για μικρούς, μεσαίους και μεγάλους επιχειρηματίες, όσο περισσότερο εργάζεσαι τόσο περισσότερο δυσανάλογα θα επιβαρύνεσαι, με ένα πλαίσιο εισφορών και φορολογίας το οποίο καθιστά την επιτυχή επιχειρηματική δραστηριότητα σχεδόν έναν άσκοπο αγώνα».

«Άμα δείτε», τόνισε με έμφαση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, «την πρόσθετη προσπάθεια που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας, ένας επαγγελματίας να καταβάλει και δείτε τι τελικά μένει απ’ αυτή την πρόσθετη προσπάθεια, θα διαπιστώσετε ότι από ένα σημείο και πέρα είναι να αναρωτιέται αν αξίζει να δουλεύει ή να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του ή να φοροδιαφύγει. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η υπερβολική αύξηση της φορολογίας και των εισφορών οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στη φοροδιαφυγή και δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. «Οι μνημονιακές δεσμεύσεις θέτουν στόχους δημοσιονομικούς, αλλά το μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής είναι επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης, και είναι επιλογή της σημερινής κυβέρνησης να υπερφορολογήσει κυρίως την παραγωγική Ελλάδα, για να μπορέσει με τη σειρά της να χρηματοδοτήσει ένα κράτος που σε κάποιες εκφάνσεις του, όχι σε όλες, εξακολουθεί να παραμένει μεγάλο και σπάταλο. Είναι πάρα πολύ στενάχωρο να βλέπει ο ελεύθερος επαγγελματίας να είναι αντιμέτωπος με αυτό το τσουνάμι των φόρων και των εισφορών, και την ίδια στιγμή το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι πώς θα διορίζει κολλητούς και φίλους μέσα από συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να έρθει στη συνέχεια αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη όταν θελήσει να μετατρέψει αυτές τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα