29 Μαρτίου 2024 / 4:10 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:10 πμ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη αλλάζει αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη

από fimotro

Με αναφορά στις γαλλικές εκλογές και συσχετισμό με τη χώρα μας, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Εμμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.
«Η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.
Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι πολίτες διψούν για ένα θετικό όραμα. Ψάχνουν την αλήθεια και την ειλικρίνεια» και όπως εξήγησε η ΝΔ το επόμενο διάστημα θα ρίξει μεγάλο βάρος στο ξεδίπλωμα του σχεδίου της προκειμένου «να δείξουμε ότι αυτά που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος».
«Η καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη είναι ταυτισμένη με τα εθνικά μας συμφέροντα και η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει» είπε και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Αυτοί που μας έλεγαν ότι η Ευρώπη αλλάζει, τα έδωσαν όλα για να μείνουν στην εξουσία. Αυτοί που φώναζαν Go back madame Merkel, συμβιβάζονται με μια Ελλάδα σε μια ιδιότυπη οικονομική ζώνη. Μια Ελλάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν μπορεί να είναι αυτή που ονειρευόμαστε. Μόνο μια φιλοευρωπαϊκή πατριωτική δύναμη σαν τη ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα είναι ισότιμος εταίρος και όχι επαίτης της αλληλεγγύης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα