24 Απριλίου 2024 / 9:27 πμ
24 Απριλίου 2024 / 9:27 πμ

Μητσοτάκης για Σκόπια : Η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία

από fimotro

Η  λύση πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία τόνισε ο πρέδρος της Νεας Δημοκραίας δίνοντας τη θέση του κόμματος για το Σκοπιανό κατα την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

«Η λύση να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία, δεν θα γίνουμε συνένοχοι στον τραυματισμό του έθνους», ήταν η φράση του και ερμηνεύεται ως σκλήρυνση της στάσης της ΝΔ, μετά το μαζικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι δυνατόν να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

Για την ονομασία της πΓΔΜ και τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου υπονομεύει τη λύση του προβλήματος που εκκρεμεί με τη γείτονα χώρα. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς να έχει διαμορφώσει προηγουμένως ενιαία κυβερνητική θέση. Το έκανε για να διευκολύνει τον κ.Καμμένο που άλλαζε άποψη ανά έξι ώρες: Το πρωί εμπιστευόταν τον κ.Κοτζιά, το μεσημέρι ζητούσε δημοψήφισμα και το βράδυ το έπαιρνε πίσω. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα. Ο κ.Τσίπρας δεν διαμόρφωσε εθνική θέση. Διαπραγματεύεται κρυφά και αντί να ενημερώσει την αντιπολίτευση προσπάθησε να την παγιδεύσει.

Το 2008 σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυκτικά, η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη λύση. πού ήταν αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Υπέγραφαν κείμενα που ζητούσαν να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Αυτά μας έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι το 2008. Ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Γαβρόγλου, η κα Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Καρανίκας και 200 ακόμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οχι μαθήματα σε μας, από αυτούς που υπονόμευαν τότε τον δικό μας διαπραγματευτικό αγώνα.

Ο κ.Τσίπρας με όσα λέει και όσα κάνει δεν τον εμπιστεύονται οι Ελληνες. Ετσι φθάσαμε στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. Οι Ελληνες δεν ανέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Η κυβέρνηση, ζαλισμένη από μια κινητοποίηση που δεν περίμενε, πήγε να απαξιώσει. Είναι ντροπή να χαρακτηρίζονται ακραίοι.

»Δεν ανέχομαι από κανένα την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν.

Ο διχασμός έφερνε πάντα ήττες και ενίοτε εθνικές τραγωδίες.

Οι Σκοπιανοί πρέπει να αλλάξουν το σύνταγμά τους και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε χωρίς να πάρει απάντηση από τον κυβέρνηση, ο κ.Νίμιτς.

Ο κ.Τσίπρας συναντάται σε λίγο στο Νταβός με τον κ.Ζάεφ χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να ανεχθώ να διχάσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους σκοπιανούς. και δεν θα δεχθώ τη ρίξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε όμως θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευθούν τις εύλογες ανησυχίες του λαού. Οπως ήρθαν τα πράγματα η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία».

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση

«Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και η κλεψύδρα τρέχει. Ο χρόνος τελειώνει για τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για νίκη της παράταξης που θα γεμίσει τους Έλληνες με όραμα και προοπτική. Η μάχη θα είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας, τόνισε και κάλεσε όλους σε συστράτευση. Νεοδημοκράτες αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που θέλουν να μπει τέλος στην παρακμή που ζούμε.

«Να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους», ήταν το μήνυμα.

Ο αρχηγός της ΝΔ θύμισε ότι αύριο η κυβέρνηση έχει επέτειο που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεχάσει γιατί εκλέχθηκε με άλλη ατζέντα και άλλη εφάρμοσε.

«Πιο σύντομο ανέκδοτο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται», τόνισε και σημείωσε ότι οι πολίτες ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να βάλει την οικονομία μπροστά. Με λιγότερους φόρους, συμμάζεμα στο κράτος και επενδύσεις.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξίζει και δεν θα έχει νέα ευκαιρία. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό γιατί εμπιστεύομαι τον ελληνικό λαό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στη δικαιοσύνη, την Αμυνα αλλά και τον χώρο των ΜΜΕ, λέγοντας ότι νέες εφημερίδες αναδύονται σωρηδόν και ότι υπάρχει προκλητική χρηματοδότηση από δημόσιους φορείς. «Προειδοποιώ ότι σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν». Μίλησε για παρακράτος και χιλιάδες προσλήψεις που γίνονται μέσω ΕΣΠΑ χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχει αυτοδύναμη έξοδος

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα τέλη του χρόνου έρχεται μείωση συντάξεων και πιθανά και η μείωση του αφορολόγητου. «Αυτοδύναμη έξοδος δεν υπάρχει. Η Ελλάδα θα είναι σε αυξημένη επιτήρηση για πολύ μεγάλο διάστημα».

Οι αγορές δεν θα συγχωρέσουν κάποιο πισωγύρισμα, αλλά ούτε την απουσία σχεδίου για την επόμενη ημέρα. Αυτή είναι η μεγάλη απειλή της χώρας, υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά. Χρειάζεται ένα σχέδιο μεγάλων αλλαγών για να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια και για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», δήλωσε.

«Οι ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν στο πρόσωπο του Αλέξης Τσίπρα ως το κακομαθημένο παιδί που το ανακάλεσαν στην τάξη, ως παρία της Ευρώπης και τον περιφέρουν ως παράδειγμα στα ακροατήριά τους ως τον μετανοημένο επαναστάτη που τώρα λέει ‘ναι σε όλα’ για να μείνει στην καρέκλα», υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα