28 Μαρτίου 2024 / 10:57 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:57 μμ

Μητσοτάκης: Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», πήγαμε στο οι πλειστηριασμοί είναι… ευλογία!

από fimotro

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών αποτελεί ένδειξη μιας «πολιτικής εξαπάτησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, και δεσμεύτηκε ότι το σκάνδαλο “Τσίπρα-Καμμένου”, όπως το χαρακτήρισε, σχετικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή και θα διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

«Η Ελλάδα, με ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα, αποκλίνει αντί να συγκλίνει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, και αντί να προοδεύει βουλιάζει σε ένα τέλμα ψέματος και αναξιοπιστίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο 7ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, πήγαμε στο οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία και αυτό είναι ίσως «η μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης μιας κυβέρνησης, η οποία ήρθε στην εξουσία με το ψέμα και τον λαϊκισμό και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άρχισε τους πλειστηριασμούς, όχι από τα ακριβά σπίτια και τις βίλες.

Σχετικά με τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι είναι «δύο τα σκάνδαλα». Το ένα, όπως εξήγησε, είναι αυτό καθ’ αυτό το σκάνδαλο και το δεύτερο η επιχείρηση της κυβέρνησης να το “συγκαλύψει”, λέγοντας ότι δεν ξέρει ποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

Δεσμεύτηκε ότι «το σκάνδαλο θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή» και αν υπάρξει συγκάλυψη από τη σημερινή Βουλή, στην επόμενη που η Ν.Δ. θα έχει την πλειοψηφία, θα γίνει η διερεύνηση όλων των ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

«Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε πως η Ν.Δ. θα κάνει ότι πρέπει για να μην είναι η Ελλάδα “ουραγός” και επαίτης” που ζητάει βοήθεια.

Για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας κ. Ερντογάν είπε ότι την καλωσορίζει και εξέφρασε την πεποίθηση να είναι ουσιαστική και όχι για επικοινωνιακή.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν παρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα