29 Μαρτίου 2024 / 1:24 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:24 πμ

Νίκη με 56% – Έδειξε ότι είναι πολιτικά κυρίαρχος στην Κύπρο…

από fimotro

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξελέγη εκ νέου πρόεδρος στην Κύπρο με 55,99% έναντι 44,1% που συγκέντρωσε ο Σταύρος Μαλάς, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ο τέταρτος Πρόεδρος που εκλέγεται για δεύτερη θητεία. Η τελευταία φορά ήταν πριν από 20 χρόνια, στις Προεδρικές του 1998, με τον Γλαύκο Κληρίδη.

«Φίλες και φίλοι σήμερα ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε και θέλω να τον ευχαριστήσω για την ισχυρή εντολή. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν αλλά και όσους έκαναν άλλες επιλογές. Ευχαριστώ τον κ. Μαλά και τους άλλους ανθυποψηφίους μου. Ευχαριστώ όσους εργάστηκαν για μια άψογη εκλογική διαδικασία. Θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα εσάς από καρδιάς. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τους βουλευτές, τα στελέχη, τους συνεργάτες μου στο Προεδρικό, τα επιτελεία και τις εκατοντάδες των εθελοντών που πίστεψαν στο όραμά μας» ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Αναστασιάδης και συνέχισε:

«Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε ότι λέχθηκε ανήκει στο παρελθόν. Από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα που χρειάζεται ενότητα γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσουμε μπροστά. Θα συνεχίσω να λειτουργώ ως πρόεδρος όλων. Απόψε δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι υπάρχει η Κύπρος όλων μας».
Ο κ. Αναστασιάδης πήρε 225.281 ψήφους, έναντι 169.243 του κ. Μαλά, με την αποχή να ανέρχεται σε 26%, που αντιπροσωπεύει 143.401 ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Κύπρο Κυπριανού, παγκυπρίως ψήφισε το 73% σε σύγκριση με 71,8% στον πρώτο γύρο.

Στο μεταξύ ο κ. Μαλάς τηλεφώνησε και συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα