25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος παρασημοφορήθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος

από fimotro

Με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος παρασημοφορήθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Στην Αθήνα ο Εμμανουέλ Μακρόν

“Σας απονέμω την ανώτατη διάκριση του Ελληνικού Κράτους ως αναγνώριση όλων εκείνων τα οποία, είμαι βέβαιος, θα πράξετε τόσο για την συνέχιση των εξαιρετικών σχέσεων των δύο Χωρών μας όσο και για την διασφάλιση (mettre “en marche”)  της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης”, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
Πρ. Παυλόπουλος: Να πράξουν οι εταίροι το καθήκον τους για το ελληνικό χρέος

Η Ελλάδα θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι και οι Εταίροι πρέπει να  πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

μακρόν ΠτΔ

Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην αποστολή της Γαλλίας ως προς τον ρόλο της ΕΕ, εκτίμησε ότι αυτή κινείται σε τρεις άξονες, ένας εκ των οποίων αφορά στην υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, έτσι ώστε ν? αντιμετωπισθούν, στο πλαίσιο των κρατών-μελών, η καταστροφική διεύρυνση των ανισοτήτων και οι κίνδυνοι ρήξης του κοινωνικού ιστού, που δυστυχώς ευνοούν την εμφάνιση λαϊκιστικών ή ακόμη και νεοναζιστικών μορφωμάτων, τα οποία έχουν ως στόχο την κατεδάφιση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

“Ως προς την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, διευκρινίζω μόνο τούτο: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.  Στο πλαίσιο όμως της Ευρωπαϊκής έννομης τάξης αλλά και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, και στην βάση του κανόνα pacta sunt servanda, έχουμε την πεποίθηση ότι και οι Εταίροι μας θα πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους”, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα