19 Απριλίου 2024 / 9:28 μμ
19 Απριλίου 2024 / 9:28 μμ

Με τον Μοσκοβισί συναντώνται Τσακαλώτος – Χουλιαράκης

από fimotro

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης που βρίσκεται από χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες και μετείχαν στο Euroworking Group θα επιχειρήσουν, σήμερα, στη συνάντηση που θα έχουν με τον επίτροπο Μοσκοβισί, να σκιαγραφήσουν το χρονοδιάγραμμα των επόμενων μηνών με στόχο το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από τη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τους Τσακαλώτο Χουλιαράκη, ο Μοσκοβισί – ο οποίος έχει βλέψεις για την προεδρία της Κομισιόν στη θέση του Γιούνκερ – επέλεξε από το διεθνές φόρουμ του Κόμο να αναφερθεί στην Ελλάδα δηλώνοντας στην εφημερίδα «Corriere della Sera» ότι «είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας».

Οπως είπε: «Είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι αποφασίζεις με αυτόν τον τρόπο τη μοίρα ενός λαού, γιατί επιβάλλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας».

Οι προχθεσινές δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί αποτελούν, ενδεχομένως, ένδειξη μετρημένων αντιδράσεων από την πλευρά της Κομισιόν, ωστόσο καθοριστική για το θέμα αυτό αλλά για τα υπόλοιπα μεγάλα αγκάθια της τρίτης αξιολόγησης θα είναι η στάση του γερμανικού παράγοντα, όπως και του ΔΝΤ, που όχι μόνο έχει σκληρή ατζέντα για τα εργασιακά, αλλά δεν αποκλείεται, μαζί με την επίσπευση της μείωσης αφορολογήτου στο 2019, να θέσει ακόμη και θέμα λήψης νέων μέτρων για το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα