20 Απριλίου 2024 / 5:20 μμ
20 Απριλίου 2024 / 5:20 μμ

Με ομοφωνία ένοχος ο Β. Στεφανάκης για την άγρια δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

από fimotro

Ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τον Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της φίλης του Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχη (όπως και πρωτόδικα) και την Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή του θύματος για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2013, όταν η 23χρονη, τότε, Φαίη Μπλάχα, κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Β. Στεφανάκη, Μιχ. Δημητρακόπουλος ζήτησε από δικαστές και ενόρκους να αναγνωρίσουν στον εντολέα του τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή (σ.σ. σε πρώτο βαθμό ο Στεφανάκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια) αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη καθώς προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό την Φαίης στο νοσοκομείο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν από τους δύο κατηγορουμένους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως ο Β. Στεφανάκης είχε εμπλακεί σε άλλες υποθέσεις βίας ενώ είχε επιτεθεί δυο φορές στην αδικοχαμένη Φαίη πριν τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο τα ξημερώματα της 6η Απριλίου, ο οποίος και επέφερε κατά την ίδια το θάνατο της νεαρής κοπέλας.

Για την κατηγορουμένη, Μαριαλένα Μπλάχα, η εισαγγελέας ανέφερε υπήρξαν αρνητικά στοιχεία για εκείνη που εκφράστηκαν στο δικαστήριο, όπως για παράδειγμα το ότι δυσφημούσε την αδελφή της στο χώρο εργασίας της κ.α. όταν διεκδικούσε από την 3χρονη Φαίη τον Β. Στεφανάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα