25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Με δάκρυα παρέδωσε τη σκυτάλη στον Βίτσα ο Μουζάλας

από fimotro

Σε κλίμα συγκίνησης παρέδωσε τη σκυτάλη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στον Δημήτρη Βίτσα ο Γιάννης Μουζάλας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

«Είναι η Ιστορία, ηλίθιε», ξεκίνησε την ομιλία του. «Όταν ανέλαβα, είπα ότι όποιος γνωρίζει τη μετανάστευση ξέρει πως το τέλος η μετανάστευση θα τον ταπεινώσει. Έτσι άντεξα στην προσπάθεια 2,5 χρόνια», τόνισε.

«Ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν σε αυτή τη θέση, όπου προσπάθησα να ανταποκριθώ. Η μόνη μου φιλοδοξία ήταν να είμαι χρήσιμος» υπογράμμισε και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα: «Δεν θα είχε συμβεί τίποτα από τα καλά που συνέβησαν εάν δεν υπήρχε ο Τόσκας. Ήταν μαζί μου στις λάσπες της Ειδομένης, παντού. Είναι η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης αυτού του πράγματος», τόνισε με δάκρυα στα μάτια.

Μην μπορώντας να συνεχίσει την ομιλία του με βάσει τις σημειώσεις του είπε «έχω εδώ διάφορα γραμμένα… χέσ΄τα… δεν μπορώ τώρα».

Ο κ. Μουζάλας, χαρακτήρισε άριστη την επιλογή του διαδόχου του κ. Βίτσα, που συνιστά, όπως είπε. ιστορική συνέχεια στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, εκτιμώντας ότι θα διοικήσει καλύτερα από ό,τι ο ίδιος τα ζητήματα του υπουργείου που αφορούν στο μεταναστευτικό ενώ εξήρε το ρόλο του στρατού στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και τον κ. Τόσκα, προσωπικά.

Αναφορά έκανε και στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Να ευχαριστήσω τον Γιούνκερ, γιατί το ’15, όταν η Ευρώπη τα είχε χάσει βρήκε μπροστά και έδωσε ευρωπαϊκή προοπτική στη λύση. Αν δεν είχε βγει τότε, σήμερα δεν θα τα είχαμε καταφέρει ούτε σαν Ελλάδα ούτε σαν Ευρώπη. Αν αύριο κινδυνεύουμε είναι γιατί αυτό που ξεκίνησε το ’15 τώρα διακυβεύεται πάλι», ενώ ευχαρίστησε και τους Επιτρόπους κ.κ. Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε «Είναι ένα διήμερο πολύ έντονων συναισθημάτων, αλλά πρέπει να το εξορθολογίσουμε, γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, «δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική του υπουργείου, γιατί είναι πολιτική της κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα