25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Με ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό απειλεί τώρα η Τουρκία!

από fimotro

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα που περιλαμβάνουν την ακύρωση της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή μεταναστών , μετέδωσε σήμερα μέσω του Twitter το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Αττάλεια, σχετικά με την απόφαση μη έκδοσης των 8 στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε ότι η Τουρκία εξετάζει, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο αναστολής της διμερούς συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων.
Ερντογάν: Η ελληνική κυβέρνηση μου είχε υποσχεθεί να λύσει το θέμα σε 15-20 μέρες
Αίσθηση προκαλεί και δήλωση που αποδίδεται στον Τούρκο πρόεδρο και μεταδίδεται από αρκετά τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να του είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει το θέμα 8 Τούρκων αξιωματικών σε 15-20 μέρες.
«H Ελλάδα ακομή δεν μας δίνει αυτά τα καθάρματα που διέφυγαν εκεί. Εγώ το αμέσως επόμενο απόγευμα τους τηλεφώνησα και μου υποσχέθηκαν ‘σε 15 – 20 ημέρες θα το λύσουμε. Αυτοί διέπραξαν τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία θα πρέπει να δικασθούν εδώ. Γίνεται να διαφύγουν και να δικασθούν εκεί; Η καθυστέρηση των εργασιών της έκδοσης και βέβαια είναι αιτία να κλονισθεί η εμπιστοσύνη», είναι η δήλωση που φέρεται να έκανε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν σε γνωστές τουρκικές εφημερίδες, όπως οι Hurriyet, Sabah, Haberturk.
Και νέο αίτημα έκδοσης
Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ετοίμασε νέο φάκελο για το αίτημα έκδοσης των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Ο δεύτερος αυτός φάκελος αποστάλθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας.
Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, που χθες είχε εκδώσει και ένταλμα σύλληψης για τους 8, έστειλε έγγραφό και προς την Ιντερπόλ, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για την σύλληψη των 8 που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα