29 Μαρτίου 2024 / 11:17 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:17 πμ

Μετεωρολόγοι: Θα χιονίζει και στο… Σύνταγμα από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου!

από fimotro

Σε επιφυλακή για την προστασία χιλιάδων προσφύγων και αστέγων βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, λόγω της επερχόμενης σφοδρής κακοκαιρίας που θα πλήξει της χώρα. Για «ιστορικό» χιονιά κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, καθώς από αύριο αναμένονται χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και τσουχτερό κρύο, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής χώρας.
«Για πιο ισχυρό χιονιά» σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων κάνει λόγο ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, τονίζοντας πως «Στην Αττική, στα βόρεια του νομού και κατά περιόδους μέσα στην Αθήνα, θα χιονίζει από το πρωί της Πέμπτης έως το μεσημέρι του Σαββάτου».

Οσον αφορά για τον αυριανό καιρό χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος:

«Τα προγνωστικά στοιχεία συνεχώς βελτιώνονται με αποτέλεσμα σχεδόν να έχει “κλειδώσει” ένας από τους ιστορικότερους χιονιάδες για την Αττική, αυτός της προσεχούς Πέμπτης.
Από το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση και ειδικά από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η πτώση αυτή θα είναι ραγδαία! Αξίζει να σημειωθεί πως οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Τετάρτης στα βορειοδυτικά του νομού αλλά πολύ γρήγορα (μέσα στη νύχτα) μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης θα γενικευτούν σε ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.
Το σύστημα φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική με αποτέλεσμα μέσα στην Πέμπτη και ειδικά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα είναι ΣΦΟΔΡΕΣ και θα επηρεάσουν οποιαδήποτε περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 150 μέτρων. Σαφέστατα, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής αυτής της ψυχρής εισβολής, εξάρσεις πιθανότατα θα υπάρξουν και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, ίσως ακόμη και σε πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα.
Εκτιμώ πως πέρα από τις χιονοπτώσεις θα έχουμε και σημαντικές ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ειδικά στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.
Εκτιμώ πως από το ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου και βορειότερα θα υπάρξουν και σημαντικότατες χιονοστρώσεις σε αρκετές περιοχές (δεν αποκλείεται και χαμηλότερα υψομετρικά)
ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι αποφασίστε να κινηθείτε την Πέμπτη το πρωί, από την Αττική προς τη Βοιωτία-Φθιώτιδα, να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί δεν θα μπορείτε να προχωρήσετε σε περιοχές που συνορεύει η Αττική με την Βοιωτία (Μαλακάσα και γύρω από αυτήν)
Αυτή η κατάσταση στην Αττική θα διατηρηθεί -με εξάρσεις και υφέσεις- μέχρι και το Σάββατο το πρωί-μεσημέρι».

Παράλληλα ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί για «σφοδρές» χιονοπτώσεις την Πέμπτη στην Κρήτη κάνοντας παράλληλα λόγο αποκλεισμό χωριών, αλλά και για ισχυρούς βοριάδες που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα