29 Μαρτίου 2024 / 5:42 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:42 μμ

Μετά τις 23 Απριλίου επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί

από fimotro

Το Πάσχα πάει πίσω την έλευση των Θεσμών στην Αθήνα, η οποία πλέον τοποθετείται μετά από τη Σύνοδο του ΔΝΤ, στις 23 του μήνα, ώστε να κλείσει και τυπικά η τεχνική συμφωνία. Σε αυτό το διάστημα πάντως των περίπου 15 ημερών θα γίνεται τεχνική δουλειά στο κείμενο του Επικαιροποιημένου Μνημονίου, που θα αποτελέσει τη βάση της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement). Παρά τις διαβεβαιώσεις πως ο χρόνος δεν πιέζει, η αλήθεια είναι ότι πίσω από τη συμφωνία της Μάλτας υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, που μόνο απλή διαδικασία δεν καθιστούν την τεχνική συμφωνία, όπως για παράδειγμα το πώς ακριβώς θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις, καθώς οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητάνε επακριβώς το μηχανισμό που θα εξασφαλίζει την επιδιωκόμενη εξοικονόμηση των 1,8 δισ. ευρώ.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός έχει να κάνει με την αναπόφευκτη σύμπτωση αυτών των τεχνικών συζητήσεων για την τρέχουσα αξιολόγηση, με τις συζητήσεις που αναμένεται να γίνουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ, τόσο για το δημοσιονομικό μονοπάτι των επόμενων ετών (διάρκεια πλεονασμάτων 3,5% και ρυθμός αποκλιμάκωσης τους), όσο και για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα