24 Απριλίου 2024 / 8:11 πμ
24 Απριλίου 2024 / 8:11 πμ

Μεγάλος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μεξικό – Νεκροί και πολλοί τραυματίες

από fimotro

Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» την πόλη του Πουέμπλα του Μεξικό και τις γύρω περιοχές.

Δημοσιογράφοι από τα διεθνή δίκτυα κάνουν λόγο για καταρρεύσεις κτιρίων αλλά και για σημαντικές ζημιές σε άλλα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των θυμάτων ωστόσο μια φωτογραφία που είδε την το φως της δημοσιότητας, δείχνει ότι ήδη υπάρχουν δυο νεκροί. Στο μεταξύ, ασθενοφόρα έχουν σπεύσει να διακομίσουν τους τραυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία, ενώ εθελοντές αναζητούν εγκλωβισμένους σε γκρεμισμένα κτίρια.

Όπως διαπιστώνει κανείς βλέποντας τις φωτογραφίες, αρκετά κτίρια στη πόλη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ άλλα έχουν κατεδαφιστεί.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο που δείχνουν τη στιγμή του σεισμού και τους τρομοκρατημένους πολίτες να προσπαθούν να φύγουν από τα κτίρια. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Σε αρκετές περιοχές της πόλης διακόπηκε η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας προς το παρόν διέκοψε τη λειτουργία του και τα αεροσκάφη προσγειώνονται σε γειτονικά αεροδρόμια.

Το γεωλογικό ινστιτούτο της χώρας στην προκαταρκτική του μέτρηση έκανε λόγο για μέγεθος 6,8 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται ανατολικά της πόλης, στην πολιτεία Πουέμπλα. Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το USGS βρίσκεται στα 51 χιλιόμετρα.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο σεισμός σημειώθηκε ανήμερα της δόνησης που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της χώρας στο 1985 η οποία είχε μέγεθος 8 Ρίχτερ και στοίχησε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Φωτογραφίες δείχνουν τα πρώτα θύματα, καθώς αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από δομικά υλικά. Όπως φαίνεται στην εικόνα, δύο άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα