29 Μαρτίου 2024 / 12:16 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:16 μμ

Ματσάρα με Ρεάλ και Γιούβε στον τελικό των τελικών…

από fimotro

Η Ατλέτικο νίκησε 2-1 στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς του “Vicente Calderón”, αλλά η Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους. Ένας τελικός που ξυπνάει μνήμες στους παλαιότερους αφού οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά σε τελικό Champions League πριν από 19 χρόνια. Στον τελικό του Amsterdam Arena το 1998, ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς σημείωσε στο 66′ το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (1-0) απέναντι στη Γιουβέντους, τώρα όμως η Γιούβε δείχνει σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Για να δούμε τι θα δούμε στον τελικό των τελικών.

Ατλέτικο – Ρεάλ 2-1

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, μόλις στο 5ο λεπτό η Ατλέτικο έχασε την πρώτη της ευκαιρία, με τον Κέιλορ Νάβας να αποκρούει σε κόρνερ την κοντινή προβολή του Κόκε, ενώ στο 7′ απείλησε η Ρεάλ, με τον Γιαν Όμπλακ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Καζεμίρο.

Στο 12′ το “Vicente Calderón” πήρε… φωτιά, με τον Σαούλ Νίγκεθ να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κόκε.

Άμεσα άσκησε έντονη πίεση η Ατλέτικο και κατάφερε στο 15′ να κερδίσει πέναλτι, με τον Ραφαέλ Βαράν να ανατρέπει τον Φερνάντο Τόρες στην περιοχή. Ο Αντουάν Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 στο 16′, αν και γλίστρησε και λίγο έλειψε να αποκρούσει ο Νάβας (βρήκε την μπάλα).

Μόλις ένα γκολ ακόμη χρειαζόταν η Ατλέτικο για να να φτάσει σε σκορ παράτασης, αλλά η Ρεάλ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και φαινόταν το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς άλλο γκολ, όμως η ο Καρίμ Μπενζεμά είχε έμπνευση!

Ο Γάλλος επιθετικός πήρε την μπάλα πλάγια αριστερά τράβηξε πάνω του τρεις αμυντικούς, τους Χιμένες, Σάβιτς και Γκοντίν, τους οποίος και απέφυγε με τρομερή προσπάθεια πάνω στην γραμμή, γύρισε την μπάλα στον Κρόος που έκανε το πλασέ, ο Όμπλακ απέκρουσε, αλλά από κοντά εν συνεχεία ο Ίσκο την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Δεν μπήκε φυσικά με την ίδια ψυχολογία και πίστη στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε και μετά από ένα δεκάλεπτο χωρίς ουσία, πέρασε στο ματς τους Γκαμεϊρό και Πάρτεϊ, αντί των Τόρες και Χοσέ Μαρία Χιμένες, αντίστοιχα.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 66′ και να κάνει ένα τραγικό λάθος στην άμυνα ο Ντανίλο για να απειλήσει ξανά η Ατλέτικο, με τον Κέιλορ Νάβας να κάνει εξαιρετική επέμβαση σε πλασέ του Καράσκο, ενώ εν συνεχεία απέκρουσε και την κεφαλιά του Κεβίν Γκαμεϊρό.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μία-δύο ακόμη ευκαιρίες, ο Μπενζεμά έκανε μία-δύο ακόμη εντυπωσιακές ενέργειες θυμίζοντας… Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Υπό καταρρακτώδη βροχή στα τελευταία οι οπαδοί της Ατλέτικο δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα, αποθεώνοντας τους παίκτης της ομάδας τους σε αυτό το ιστορικό ματς, το τελευταίο ευρωπαϊκό σε αυτό το γήπεδο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χοσέ Μαρία Χιμένες (56′ Πάρτεϊ), Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε (76′ Κορέα), Καράσκο, Γκριεζμάν, Τόρες (56′ Γκαμεϊρό).

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (77′ Λούκας Βάθκεθ), Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (88′ Μοράτα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77′ Μάρκο Ασένσιο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα