28 Μαρτίου 2024 / 8:54 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:54 μμ

Μακρόν: Δεν με ενδιαφέρουν οι δημοσιογράφοι, με ενδιαφέρουν οι Γάλλοι

από fimotro

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε σήμερα τους δημοσιογράφους ότι “ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τους εαυτούς τους και όχι αρκετά για τη χώρα”, όταν δημοσιογράφοι του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα France 2 τον ρώτησαν για ποιον λόγο είναι τόσο συγκρατημένος στις δηλώσεις του.

“Δεν με ενδιαφέρουν οι δημοσιογράφοι, με ενδιαφέρουν οι Γάλλοι, αυτό πρέπει να καταλάβετε” απάντησε ο Μακρόν όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί “μιλάει λίγο”.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του σε ένα σχολείο στην ανατολική Γαλλία, με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ενδαφερθούν για τα 12 εκατομμύρια παιδιά που θα καθίσουν ξανά φέτος στα θρανία και όχι να του θέτουν ερωτήσεις για τον τρόπο που επικοινωνεί.

“Αλλά οι δημοσιογράφοι έχουν ένα πρόβλημα. Ενδιαφέρονται υπερβολικά για τους ίδιους και όχι αρκετά για τη χώρα. Μιλήστε μου για τους Γάλλους!”, τόνισε.

Η δημοσιογραφική ομάδα του France 2 ετοίμαζε ένα ρεπορτάζ που αφορά την επικοινωνία του Γάλλου προέδρου, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του μιλώντας ελάχιστα στα μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με τους προκατόχους του. Πρόσφατα πάντως ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι προτίθεται να απευθύνεται πιο συχνά στους Γάλλους πολίτες. Έδωσε μάλιστα μια συνέντευξη-ποταμό στο περιοδικό Le Point και διόρισε εκπρόσωπο της προεδρίας τον δημοσιογράφο Μπρουνό Ροζέ-Πετί.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα