28 Μαρτίου 2024 / 8:15 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:15 μμ

Μακελειό στο κέντρο της Καμπούλ – 95 νεκροί, 158 τραυματίες

από fimotro

Λουτρό αίματος με δεκάδες θύματα προκάλεσε  επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Καμπούλ.

Η έκρηξη της βόμβας, η οποία ήταν κρυμμένη σε ασθενοφόρο, στοίχισε τη ζωή σε 95 ανθρώπους ενώ άλλοι 158 τραυματίσθηκαν σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, σε μια περιοχή κοντά στις ξένες πρεσβείες και σε κυβερνητικά κτίρια.

Το Σάββατο είναι εργάσιμη ημέρα στο Αφγανιστάν και οι δρόμοι την ώρα της έκρηξης ήταν γεμάτοι κόσμο.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη, μια εβδομάδα αφότου είχαν αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) και το αφγανικό υπουργείο Υγείας χαρακτήρισε τον απολογισμό των θυμάτων «προσωρινό».

«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Ντέγιαν Πάνιτς, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής Emergency, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοομείου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η οργάνωση ανέφερε πως περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν μόνο σ’ αυτό το νοσοκομείο.

Άνθρωποι βοηθούσαν να απομακρυνθούν τραυματίες που ήταν σε θέση να περπατήσουν ενώ τα ασθενοφόρα προσπαθούσαν να πλησιάσουν περνώντας από τους μποτιλιαρισμένους δρόμους του κέντρου της Καμπούλ.

Γκρίζος καπνός υψωνόταν από την περιοχή της έκρηξης και κτίρια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ταρακουνήθηκαν από την ισχύ της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα