28 Μαρτίου 2024 / 1:35 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:35 μμ

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία στους μαθητές

από fimotro

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, σε μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής
Προχθές το πρωί, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών επισκέφθηκαν το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές για την οδική ασφάλεια
Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε όλη τη χώρα.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες Τροχαίας του Σώματος και περιλαμβάνουν ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, παρουσίαση της λειτουργίας εξοπλισμού των Υπηρεσιών Τροχαίας και χρηστικές συμβουλές σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Σκοπός των ενημερωτικών αυτών προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά, από μικρή ακόμα ηλικία, σωστή οδική παιδεία και αγωγή για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων (38.298) μαθητές ενημερώθηκαν το σχολικό έτος 2015-2016, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών κατά περίπου 30.000, σε σύγκριση με το 2014.
Επιπλέον, τα έτη 2015 και 2016 πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εκθέσεων και ημερίδων οδικής ασφάλειας από την Ελληνική Αστυνομία, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 40.000 μαθητές.
Οι ενημερωτικές αυτές επισκέψεις πραγματοποιούνται μετά από προηγούμενη συνεννόηση των Σχολείων με τις τοπικές Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Προχθές (13-03-2017), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών επισκέφθηκαν το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, όπου είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν τους μαθητές και να τους εκπαιδεύσουν σε ειδικό επικαθόδιο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2017, ξεκινά στο εμπορικό κέντρο «Golden Hall», στο Μαρούσι Αττικής, η πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής με θέμα «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών», την οποία διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα