19 Απριλίου 2024 / 6:09 μμ
19 Απριλίου 2024 / 6:09 μμ

Μαζική δηλητηρίαση 300 και πλέον παιδιών σε σχολεία της Γαλλίας!

από fimotro

Τριακόσια και πλέον παιδιά, ηλικίας από 3 μέχρι και 12 ετών, σε 41 σχολεία της πόλης Ρουέν έπεσαν θύματα μαζικής τροφικής δηλητηρίασης, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας. Τα παιδιά φαίνεται πως έλαβαν για μεσημεριανό (το οποίο προσφέρεται σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας) γεύμα το οποίο είχε παρασκευαστεί από συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία η οποία είναι και ο προμηθευτής των σχολείων.
Λίγο μετά το πέρας του γεύματος τα 300 παιδιά αισθάνθηκαν ναυτία ενώ 21 από αυτά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής όπου και υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου. Νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί στάλθηκαν επίσης από το νοσοκομείο και στα σχολεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κάποιο από τα άλλα παιδιά είχε ανάγκη άμεσης νοσηλείας.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας τονίζει πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της μαζικής δηλητηρίασης ενώ έχουν δεσμευθεί όλες οι μερίδες φαγητού από τον συγκεκριμένο προμηθευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα