28 Μαρτίου 2024 / 12:30 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 12:30 μμ

Μίχαλος : Λαμπρό‭ ‬πεδίο‭‭ ‬συνεργασιών‬ μεταξύ ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων

από fimotro

«Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον έχει πλέον σταθεροποιηθεί… Η‭ ‬εφαρμογή‭ ‬του‭‭ ‬τρέχοντος‭ ‬Προγράμματος Προσαρμογής βαίνει ομαλά, με την Ελλάδα να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της» σημείωσε στην ομιλία του στην Ευρωαραβική Σύνοδο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ρύθμιση της βιωσιμότητας του χρέους θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της εμπιστοσύνης‭‭ ‬της‭‭ ‬διεθνούς‭‭ ‬επενδυτικής‭ ‭ ‬κοινότητας‭ ‬προς‭ ‬‬τη‭ ‬χώρα,‭ ενώ πρόσθεσε ότι η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει‬ στο αμέσως επόμενο διάστημα την υλοποίηση μίας νέας σειράς μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσει περαιτέρω το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Μεταξύ‭‭ ‬των‭‭ ‬κυριότερων‭, ανέφερε «την ‬‭‬ολοκλήρωση‭‭ ‬των‭‭ ‬μεταρρυθμίσεων‭‭ ‬στις‭‭ ‬αγορές υπηρεσιών, με έμφαση‭ στους κλάδους των ‬μεταφορών, της‭ ενέργειας,‭ των τηλεπικοινωνιών και του εμπορίου. Νέες‭‭ ‬μεταρρυθμίσεις‭ ‬αναμένονται‭ ‬και‭‭ ‬στην‭‭ ‬αγορά‭ ‬εργασίας,‭ ‬με‭ ‬υιοθέτηση‭‭ ‬των βέλτιστων πρακτικών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Τέλος,‭‭ ‬σημαντικές‭‭ ‬ευκαιρίες‭‭ ‬για‭‭ ‬εγχώριους‭‭ ‬και‭ ‬ξένους‭ επενδυτές ‬αναμένεται‭‭ ‬να προκύψουν‭, σημείωσε ο ίδιος, ‬από‭‭ ‬την‭‭ ‬επιτάχυνση‭‭ ‬του ‬προγράμματος ‬αποκρατικοποιήσεων‭ ‬και αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Τελος, ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει‭ ‬ένα‭‭ ‬λαμπρό‭ ‬πεδίο‭‭ ‬συνεργασιών‬ μεταξύ ελληνικών και αραβικών επιχειρήσεων και μέσα από την κοινή αξιοποίηση ευκαιριών, μπορούν να προκύψουν σημαντικά επιχειρηματικά οφέλη, αλλά και μακροπρόθεσμα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα