20 Απριλίου 2024 / 12:30 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:30 μμ

Μίχαλος: Ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον εξωδικαστικό μηχανισμό

από fimotro

Την ενεργή συμμετοχή των επιμελητηρίων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων ζητάει με‭ ‬επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της‭ ‬Κεντρικής‭ ‬Ένωσης‭ ‬Επιμελητηρίων‭ ‬Ελλάδος‭ ‬και‭ ‬του‭ ‬ΕΒΕΑ‭ ‬Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Συγκεκριμένα προτείνεται η ψήφιση τροπολογίας στο σχετικό νομοσχέδιο, η οποία‭ ‬ προβλέπει ότι η επιλογή‭ ‬ και ο‭ ‬ διορισμός του συντονιστή που ‭ ‬θα αναλάβει υπόθεση εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, θα πρέπει να ανατεθεί ως αρμοδιότητα στα‭ ‬ ‭ ‬κατά‭ ‬ ‭ ‬τόπους‭ ‬επιμελητήρια‭ ‬ ‭ ‬-‭ ‬και‭ ‬ ‭ ‬όχι‭ ‬στην‭ ‬Ειδική‭ ‬Γραμματεία‭ ‬Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους – τα οποία διαθέτουν τον αναγκαίο μηχανισμό και την απαιτούμενη εμπειρία για την ορθή περαίωση του έργου αυτού.
Όπως κρίζεται στην τροπολογία, εντός δύο εργασίμων ημερών από την κατάθεση της αίτησης, η Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. την αποστέλλει στο επιμελητήριο, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος ο αιτών και σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του οικείου Επιμελητηρίου, εντός τριών ημερών διορίζεται συντονιστής της διαδικασίας από το Μητρώο Συντονιστών, που τηρείται στο οικείο επιμελητήριο ή και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.
Στο Μητρώο Συντονιστών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος δύνανται να εγγράφονται μέχρι 350 διαπιστευμένοι διαμεσολαβητές.
Αμοιβή
Αν ο οφειλέτης και οι συμμετέχοντες ‬πιστωτές ‬δεν συμφώνησαν ‬μεγαλύτερη‭ ‬ ‭ ‬αμοιβή,‭ ‬η ‬αμοιβή του συντονιστή ορίζεται σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών, η οποία θα περιλαμβάνεται στον‭ ‬Οδηγό‭ ‬ Δεοντολογίας ‭ ‬Συντονιστών,‭ ‬ο ‬οποίος‭‭ ‬θα ‬εκδίδεται‭ ‬από‭ ‬την‭ ‬Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα