25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Μία τραυματίας από παγιδευμένο φάκελο στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

από fimotro

Μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε σήμερα στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.
Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό.
Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο πρόσωπο.
Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος του πρωινού πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.
Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο “για προληπτικούς λόγους”, δήλωσε μία από αυτές.
Σύμφωνα με τελευταίο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για έναν νεκρό από την έκρηξη, κάτι που δεν έχει ακόμη επισήμως επιβεβαιωθεί.
Για «επίθεση» μιλάει ο Ολάντ
Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε “επίθεση” την έκρηξη κατά τις πρώτες δηλώσεις του.
Καταδικάζει η Λαγκάρντ
Με αφορμή την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, η γενική διευθύντρια του Ταμείου σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει:
« Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα