28 Μαρτίου 2024 / 4:19 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:19 μμ

Μία εβδομάδα έκανε… πρόβες το σατανικό ζευγάρι για να σκοτώσει τον γιατρό!

από fimotro

Το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε στη Σητεία με θύμα τον 62χρονο καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη και θύτες έναν 37χρονο Βούλγαρο και μια 38χρονη -επίσης- Βουλγάρα, έχει συνταράξει όλη την Κρήτη.

Η «παγωμάρα» μάλιστα και η οργή για τους δύο δράστες επηρέασε μέχρι και τους δικηγόρους, καθώς κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την υπόθεση υπεράσπισής τους.

Έτσι, οι δύο Βούλγαροι εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο στα δικαστήρια της Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης.

Ο 37χρονος, αστυνομικός στο επάγγελμα, και η σύζυγος του γιατρού – 38χρονη επίσης Βουλγάρα – οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον 37χρονο ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η 38χρονη φέρει δίωξη για συνέργεια στη δολοφονία.

Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται από το νόμο, το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει έναν δικηγόρο στους δύο κατηγορουμένους προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο 37χρονος όσο και η 38χρονη ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης.

O 37χρονος Βούλγαρος εκτελεστής

Μαρτυρία-σοκ: Τι φώναζε το θύμα όταν τον πυροβολούσαν

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα περιγράφει στο ekriti.gr ένα εκ των τριών ατόμων που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε το φονικό.

Η περιγραφή του σοκάρει: «Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία. Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ό,τι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει “ρε παιδιά, ρε παιδιά”. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο».

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που είδε το σκηνικό της δολοφονίας του άτυχου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο 37χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε, τον πυροβόλησε πισώπλατα, ενώ ήταν κρυμμένος πίσω από θάμνο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας συνεχίζει και περιγράφει: «Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε».

Ο μάρτυρας συνεχίζει, λέγοντας ότι «ο δράστης είχε φροντίσει να κρύψει το άσπρο αυτοκίνητό του πίσω από κάτι δέντρα. Εγώ ενημέρωσα αμέσως την ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι», περιγράφει.

«Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το οποίο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και την τσάντα του. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ό,τι μπορούσε. Από ό,τι θυμάμαι βρήκαν και τα παπούτσια του, συμπληρώνει. Η συνέχεια είναι γνωστή».

Η 38χρονη Βουλγάρα, σύζυγος του γιατρού

Ήθελαν να του «φάνε» την περιουσία

Ο άτυχος γιατρός, η δολοφονία του οποίου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία ολόκληρης της Κρήτης, βρέθηκε νεκρός δίπλα από το αυτοκίνητό του, το πρωί του Σαββάτου, στο δρόμο Σητείας – Μακρύ Γιαλού. Το σώμα, αλλά και το αυτοκίνητο του άτυχου 62χρονου, ήταν γαζωμένα από σφαίρες καραμπίνας, τις οποίες «άδειασε» ο δράστης.

Η Βουλγάρα συζύγός του και δράστης, με την οποία έχουν ένα τρίχρονο παιδί, ομολόγησε ότι είχαν ερωτική σχέση με τον ομοεθνή της αστυνομικό και ότι μαζί σχεδίασαν τη δολοφονία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Μάλιστα η παράνομη σχέση των δύο Βούλγαρων εραστών χρονολογείται από παλιά, ενώ ο 37χρονος ήρθε από τη Βουλγαρία αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό: να στήσει και να φέρει εις πέρας την ενέδρα θανάτου στον 62χρονο γιατρό!

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι Αρχές βρήκαν πολλά στοιχεία που «έδειχναν» εκείνον ως δολοφόνο, με τον Βούλγαρο τελικά να ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε τον άτυχο γιατρό.

Οι Αρχές, από την πρώτη στιγμή, είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας και έστρεφαν τις έρευνές τους στο οικογενειακό περιβάλλον του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, εικάζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Κατά πληροφορίες, επίσης, οι δύο Βούλγαροι εραστές είπαν ακόμη στις καταθέσεις τους ότι το θύμα είχε σημαντική περιουσία και είχαν σκοπό να «βάλουν χέρι» και στα χρήματά του -σε περίπτωση, φυσικά, που δεν θα γίνονταν αντιληπτοί..

Ο καρδιολόγος είχε υποψιαστεί την σχέση της συζύγου του με τον συμπατριώτη της, που ταξίδευε συχνά στην Κρήτη και φαίνεται ότι είχε αρχίσει να αμφιβάλλει ακόμη και για το αν ήταν εκείνος ο πατέρας του 3χρονου γιου τους ή ο 37χρονος αστυνομικός!

Οι καυγάδες στο ζευγάρι έδιναν κι έπαιρναν και η Βουλγάρα φαίνεται ότι φοβήθηκε μήπως την χώριζε, αν ζητούσε να γίνει τεστ DNA στο παιδί και αποδεικνυόταν ότι ήταν του παράνομου εραστή της. Έτσι, θα έχανε οριστικά τη μεγάλη περιουσία του Χριστόδουλου Καλαντζάκη!

Όπως αποκαλύφθηκε στην προανάκριση, το στυγερό έγκλημα στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας ήταν προμελετημένο εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα. Τότε αποφασίστηκε να έρθει στην Κρήτη ο 37χρονος αλλοδαπός, για να του δείξει η ερωμένη του το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε Σαββατοκύριακο ο καρδιολόγος, πηγαίνοντας στον Μακρύ Γιαλό, για να εξετάσει ασθενείς του.

Όμως, αν και εν ενεργεία αστυνομικός στην πατρίδα του, ο Βούλγαρος έκανε σημαντικά λάθη, όπως το να στήσει την ενέδρα θανάτου σε ένα σημείο γεμάτο… κυνηγούς, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει την σκηνή της δολοφονίας ένας 73χρονος ή να παρατήσει την κυνηγετική καραμπίνα σε κοντινό σημείο με τα αποτυπώματά του πάνω της!

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα