20 Απριλίου 2024 / 10:14 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:14 πμ

Μήνυση της ΠΟΕΔΗΝ κατά του προέδρου του ΕΚΑΒ

από fimotro

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες σε βάρος του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, οι οποίοι, όπως αναφέρει, «με πράξεις και παραλείψεις θέτουν κατ’ εξακολούθηση σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών».

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «διαχειριστική ανεπάρκεια» των στελεχών του ΕΚΑΒ και καταθέτει «συγκεκριμένα περιστατικά ασθενών, που», όπως αναφέρει, «κινδύνεψε η ζωή τους ή έχασαν τη ζωή τους επειδή το ΕΚΑΒ δεν διασφάλισε την έγκαιρη διακομιδή τους σε Υγειονομική Μονάδα».

Επίσης, κατηγορεί τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ ότι δεν λαμβάνουν πρωτοβουλίες επαναπροκήρυξης διαγωνισμού για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και αναφέρει ότι «περίπου τα μισά ασθενοφόρα από τα διαθέσιμα στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες καλύπτουν το 70% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών» και δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την επισκευή τους. Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ακόμη, ότι «απομακρυσμένες περιοχές δεν καλύπτονται από ασθενοφόρα», ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ «δεν ανακατανέμει ασθενοφόρα από περιοχές που περισσεύουν (πχ Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου) σε άλλες περιοχές που θα έσωζαν ανθρώπινες ζωές».

Αναφέρει επίσης, ότι «λειτουργούν παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, ως ΤΑΞΙ ασθενοφόρα, υποχρεώνοντας τους ασθενείς να καταβάλλουν κόμιστρο» και σημειώνει ότι «ο επιθεωρητής Δημόσιας Υγείας, σε σχετική έκθεση προς τον υπουργό Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, επισημαίνει την παράνομη και επικίνδυνη λειτουργία των ιδιωτικών ασθενοφόρων χωρίς έως σήμερα να έχουν ληφθεί μέτρα, προκειμένου να σταματήσουν οι παράνομες διακομιδές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα