28 Μαρτίου 2024 / 10:11 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:11 μμ

Μέσα στο Νοέμβρη θα κλείσουν τα προαπαιτούμενα για το Δημόσιο

από fimotro

Για θετικό κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές έκανε λόγο κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που μίλησε σε δημοσιογράφους μετά το σημερινό γύρο των διαπραγματεύσεων. Το ίδιο στέλεχος διαβεβαίωσε ότι τα προαπαιτούμενα του υπουργείου θα έχουν κλείσει εντός του Νοεμβρίου.

«Πήγε εξαιρετικά, επιβεβαιώθηκε και επιβραβεύθηκε η προσπάθεια του υπουργείου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας», επεσήμανε χαρακτηριστικά το εν λόγω στέλεχος, σύμφωνα με το ΑΠΕ –ΜΠΕ

Σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, ανέφερε πως «από τα υπουργεία τα ποσοστά της αξιολόγησης είναι ικανοποιητικά», διευκρινίζοντας ότι όσοι προϊστάμενοι δεν συμμετάσχουν στη διαδικασία δεν θα μπουν στις επόμενες κρίσεις. Τόνισε, παράλληλα, ότι έχουν εκδοθεί σε ΦΕΚ τα Προεδρικά Διατάγματα για τα νέα οργανογράμματα οκτώ υπουργείων και εντός του επόμενου δεκαήμερου αναμένονται και για τα υπόλοιπα. Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα αποτυπώνονται οι προσφερόμενες θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις. Σημειώνεται ότι, 7- 8 υπουργεία έχουν υποβάλει αιτήματα για κάλυψη περίπου 1.000 θέσεων μέσω της κινητικότητας.

Όσον αφορά στους μόνιμους γενικούς γραμματείς πενταετούς θητείας στα υπουργεία, οι θέσεις αυτές θα προκηρυχθούν τον Νοέμβριο. Η προκήρυξη θα είναι ανοικτή και μετά από την υποβολή των βιογραφικών θα υπάρξει και διαδικασία προφορικών συνεντεύξεων των ενδιαφερομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα