20 Απριλίου 2024 / 9:39 πμ
20 Απριλίου 2024 / 9:39 πμ

Μέρκελ κατά Ελλάδας για το προσφυγικό

από fimotro

Η Άγκελα Μέρκελ φέρεται να επέκρινε δριμύτατα τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό, επιρρίπτοντάς της το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την καθυστέρηση των επαναπροωθήσεων προς την Τουρκία, βάσει της σχετικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι οποίες επικαλούνται Ευρωπαίο αξιωματούχο, κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προηγήθηκε (ως είθισται) της Συνόδου Κορυφής των «28», η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τις ευθύνες της χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους και αυστηρό ύφος -κάτι που, με βάση πάντοτε τις ίδιες πληροφορίες, προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκόμενους.
Προφανώς δε, εφόσον το σχετικό ρεπορτάζ αληθεύει, η στάση αυτή δημιουργεί βαρύ κλίμα ενόψει του γεύματος εργασίας που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο η Αγκ. Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μια συνάντηση στην οποία, εκτός της αξιολόγησης, των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και του ρόλου του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το προσφυγικό αναμένεται να έχει μεγάλο «ειδικό βάρος» -και μάλιστα, σε μια στιγμή που τα γερμανικά ΜΜΕ έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για την Ελλάδα, προβάλλοντας συστηματικά την υπόθεση του Αφγανού, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε μια φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα