29 Μαρτίου 2024 / 8:30 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:30 πμ

Μέι: «Μοναχικός λύκος» ο δράστης, μένουμε σε συναγερμό

από fimotro

«Χθες, μια πράξη τρομοκρατίας προσπάθησε να σιγήσει τη δημοκρατία μας αλλά σήμερα συνεδριάζουμε και πάλι κανονικά, για να δώσουμε ένα απλό μήνυμα, ότι δεν φοβόμαστε», δήλωσε στη Βουλή η πρωθυπουργός της Βρετανίας κ. Τερέζα Μέι, ενώ αποκάλυψε ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν δύο Ελληνες.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, μεταξύ των τραυματιών από τη χθεσινή επίθεση είναι 12 Βρετανοί, τρία παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος, ένας Αμερικανός και δύο Έλληνες.

Χαρακτήρισε «ήρωα» τον αστυνομικό που σκοτώθηκε, ενώ δήλωσε πως το επίπεδο συναγερμού της χώρας θα παραμείνει στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλη τρομοκρατική απειλή, μετά από αυτή την επίθεση. Ωστόσο, θα αυξηθούν οι περιπολίες σε όλη τη χώρα, με περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους ως προληπτικό μέτρο.

Όπως ανέφερε η κ. Μέι, διενεργείται έρευνα από την αντιτρομοκρατική για το περιστατικό, ενώ έγιναν έρευνες σε έξι διευθύνσεις και οκτώ συλλήψεις σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η κ. Μέι, ήταν γεννημένος στη Βρετανία και είχε ερευνηθεί από τη MI5 σε σχέση με βίαιο εξτρεμισμό, όμως αυτή την περίοδο δεν ήταν στο στόχαστρο ερευνών.

Ο άνδρας αυτός εμπνεύστηκε από την ισλαμιστική ιδεολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα