25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Μέι : Μήνυμα προς τις παγκόσμιες ελίτ, το Brexit και η εκλογή Τραμπ

από fimotro

Η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι είπε ότι η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει πολλούς πολίτες του δυτικού κόσμου να αισθάνονται απομονωμένοι, με αποτέλεσμα εντάσεις και απαιτήσεις για αλλαγή.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε επίσημο δείπνο στο Σίτυ του Λονδίνου, η κα Μέι ανέφερε: «Οι δυνάμεις του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης που έχουν κυρίαρχο ρόλο στη Βρετανία, στην Αμερική και σε όλο το δυτικό κόσμο εδώ και χρόνια, έχουν αφήσει υπερβολικά πολλούς ανθρώπους πίσω.

»Όταν αρνείσαι να αποδεχθείς ότι η παγκοσμιοποίηση υπό την παρούσα μορφή της έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους πίσω, δε σπέρνεις τους σπόρους για την ανάπτυξή της, αλλά για τη διάλυσή της».

Με τη Βρετανία να ετοιμάζεται για το Brexit και με τον Ντόναλντ Τραμπ να ετοιμάζεται για το Λευκό Οίκο, η κα Μέι σημείωσε ότι «μια αλλαγή βρίσκεται στον αέρα», με εμφανείς τις εντάσεις και τις διαφορές μεταξύ των κερδισμένων από την παγκοσμιοποίηση και όσων νιώθουν ότι δε μετέχουν των οφελών αυτής. Όπως σημείωσε, οι τελευταίοι βλέπουν την ανάδειξη «μίας νέας παγκόσμιας ελίτ που κάποιες φορές μοιάζει να παίζει με διαφορετικούς κανόνες».

Κάλεσε τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν με την κυβέρνησή της και να κάνουν περισσότερα για όσους βλέπουν τη δουλειά τους να μεταφέρεται σε άλλες χώρες ή να δίνεται σε εργαζόμενους που αποδέχονται χαμηλότερη αμοιβή και για όσους βλέπουν τις κοινότητές τους να αλλάζουν λόγω της μετανάστευσης «χωρίς να θυμούνται να έχουν συμφωνήσει με αυτή την αλλαγή».

Ο ρόλος των επιχειρήσεων στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις ελεύθερες αγορές και στη βοήθεια προς τους χαμένους της παγκοσμιοποίησης είναι κρίσιμος, είπε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι βλέπει το Brexit ως «ιστορική ευκαιρία» να γίνει σωστή διαχείριση των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης για να λειτουργεί προς όφελος όλων και για να δειχθεί ότι η Βρετανία μπορεί να ηγηθεί της αντιμετώπισης των μεγαλύτερων προκλήσεων του καιρού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα