24 Απριλίου 2024 / 1:09 μμ
24 Απριλίου 2024 / 1:09 μμ

Μέι: Δεν τίθεται θέμα δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit

από fimotro

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, απέκλεισε το ενδεχόμενο διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως δεν υπάρχει επιστροφή.

«Φεύγουμε από την ΕΕ και δεν τίθεται ζήτημα δεύτερου δημοψηφίσματος ή επιστροφής και νομίζω πως αυτό είναι σημαντικό», είπε η κα. Μέι στη Σύνοδο για τη Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο, όπως μεταδίδει το Reutes.

«Ο κόσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο αισθάνεται πως αν πάρουμε μια απόφαση, τότε οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να γυρίσουν και να πουν όχι, το καταλάβατε λάθος», είπε, ερωτηθείσα αν η Βρετανία θα εξέταζε το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ, η κ. Μέι, ζήτησε σήμερα μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ασφάλεια, η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2019 προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών σε θέματα στρατού, πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Οι βασικές πτυχές της μελλοντικής συνεργασίας μας στον τομέα αυτόν θα βρίσκονται ήδη σε ισχύ από το 2019», δήλωσε η κ. Μέι στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η συνεργασία που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι μία που θα προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρόπο ώστε να συνδυάσουμε τις προσπάθειές μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο όπου είναι προς το κοινό μας συμφέρον», σημείωσε.

Μην μπλέκετε το Brexit με την ασφάλεια

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, απάντησε πως η Βρετανία και η ΕΕ θα πρέπει να επιλύσουν τα εμπορικά και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ ξεχωριστά από τις συζητήσεις για μια συμφωνία για την ασφάλεια.

«Χρειαζόμαστε μια συμμαχία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ για την ασφάλεια, όμως δεν μπορούμε να μπερδεύουμε το θέμα αυτό με άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το Brexit», είπε.

«Δεν θα ήθελα να βάλω σε ένα τσουβάλι τα θέματα της πολιτικής ασφάλειας με τα θέματα της εμπορικής πολιτικής. Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θα ήθελαν να το κάνουν αυτό, όμως εμείς δεν θέλουμε», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα