23 Απριλίου 2024 / 10:38 μμ
23 Απριλίου 2024 / 10:38 μμ

Μάχη με τις φλόγες στο εθνικό πάρκο της Δαδιάς – Σε ύφεση η φωτιά στο Ζευγολατιό

από fimotro

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι ρίψεις νερού από αέρος με τη συνδρομή των δύο αεροσκαφών Πετζετέλ που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ, από πτώση κεραυνού σε αγροτοδασική περιοχή στη Λευκίμη Σουφλίου.

Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης, στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν χωρίς διακοπή από εχθές 12 πυροσβεστικά οχήματα με προσωπικό 33 άτομα και πεζοπόρα τμήματα 79 ατόμων, επιτυγχάνοντας τον περιορισμό της πυρκαγιάς στη θαμνώδη περιοχή και την αποτροπή της επέκτασής της στο πευκοδάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.

Η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα το πρωί, όπως περιγράφεται από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι καλύτερη καθώς έχει οριοθετηθεί, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι χαμηλής έντασης, με τις μετεωρολογικές προγνώσεις να κάνουν λόγο για ενίσχυσή τους στη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις τόσο στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου, όσο και ασθενέστερες σε Σουφλί και Αλεξανδρούπολη χωρίς να πέσει όμως ούτε σταγόνα στην περιοχή της πυρκαγιάς, κάτι που αν συνέβαινε εκτιμάται ότι θα διευκόλυνε σημαντικά την κατάσβεση.

Τρεις τραυματίες πυροσβέστες στην Κορινθία

Στο μεταξύ, τρεις τραυματίες πυροσβέστες και ένας πολίτης, τουλάχιστον ένα καμένο σπίτι και δεκάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών και δασικής έκτασης είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δύσβατη περιοχή στο Ζευγολατιό Κορινθίας και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν ανατράπηκε ρυμούλκα αγροτικού τρακτέρ με το οποίο επιχείρησαν να προσεγγίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς δεν υπήρχε δρόμος για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Οι τρεις πυροσβέστες και ο οδηγός του αγροτικού μηχανήματος, κάτοικος της περιοχής, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου έσπευσε και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού θέματος.

Από την πρώτη εξέταση που έγινε διαπιστώθηκε ότι όλοι έφεραν κατάγματα, ωστόσο η κατάσταση του ενός πυροσβέστη κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή και γι’ αυτό μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Αργά το βράδυ η φωτιά ήταν σε ύφεση αφού είχε προλάβει να κάψει ολοσχερώς ένα σπίτι και δεκάδες στρέμματα με καλλιέργειες αλλά και χαμηλή δασική βλάστηση.

Ωστόσο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Συγκεκριμένα, όλη τη νύχτα επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 23 ατόμων και 2 υδροφόρες.

Δύο τραυματίες σε φωτιά σε βιομηχανία πλαστικών

Δύο τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά με εγκαύματα στο 90% του σώματός του ήταν ο απολογισμός σε φωτιά που ξέσπασε σε βιομηχανία πλαστικών στο 39ο χλμ της Αθηνών-Λαμίας στα Οινόφυτα Αττικής.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 15:31 και στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 16 οχήματα.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στην επιχείρηση.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς εκτός του χώρου της βιομηχανίας όπου υπάρχει δάσος.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με την κατάσταση του άνδρα με τα σχεδόν καθολικά εγκαύματα να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: e-evros.gr, korinthostv.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα