24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Μάχες με τις φλόγες στη Ζαχάρω Ηλείας και τα Λεγραινά Αττικής

από fimotro

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στη Ζαχάρω Ηλείας δίνει η Πυροσβεστική.

Η φωτιά μαίνεται σε έκταση με πεύκα και ελιές στην περιοχή Ροδινά, η οποία είχε αναδασωθεί μετά τις φωτιές του 2007.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τον δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι το μέτωπο μπορεί άμεσα να καταστεί ανεξέλεγκτο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες βρίσκονται σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές. Ο δήμαρχος όμως είπε στο σταθμό μας ότι το μέτωπο απέχει 600 έως 700 μέτρα από τα χωριά Ροδινά και Αρήνη, τα οποία διαθέτουν περισσότερα από 200 σπίτια.

Ένα πυροσβεστικό όχημα παγιδεύτηκε προσωρινά από τις φλόγες, όμως τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις νερού ώστε να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη γύρω του και έτσι απεγκλωβίστηκε.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα 6μελές πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν πέντε αεροπλάνα τύπου Πεζετέλ κι ένα Καναντέρ.

Καλύτερη εικόνα δίνει εν τω μεταξύ η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στα Λεγραινά Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο. Στο σημείο έχουν σπεύσει και 10 εθελοντικά οχήματα,

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε οικισμό ωστόσο δεν απειλεί σπίτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα