29 Μαρτίου 2024 / 8:35 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:35 πμ

Λύση για τον ΕΝΦΙΑ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προτείνει ο Γ. Μανιάτης

από fimotro

Ο Γ. Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο περσινός σάλος που ξεσηκώθηκε με την επιβολή αστρονομικών ποσών για ΕΝΦΙΑ σε Φορείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το “Άσυλο Ανιάτων”, φαίνεται δεν συγκίνησαν την “αριστερή” συνείδηση της κυβέρνησης, η οποία φέτος τους επέβαλε γι άλλη μια φορά “λύτρα” που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.

Ο κ. Τσίπρας έμεινε και φέτος ασυγκίνητος από την επιστολή του Αλέξανδρου Νάκο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ζητά πάλι 70.000€ από έναν οργανισμό, του οποίου το έργο καλύπτει τα κενά του ίδιου του κράτους, στηρίζοντας κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες παιδιά φτωχών οικογενειών.

Το ίδιο ασυγκίνητος έμεινε ο πρωθυπουργός από την κατάσταση που δημιούργησε η φορομπηχτική του πολιτική στο “Άσυλο Ανιάτων”, που γι άλλη μια χρονιά καλείται να πληρώσει 1.000.000€ σε ΕΝΦΙΑ, γεγονός που κάνει αδύνατη τη σωστή περίθαλψη 180 ασθενών που πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Κι όμως, υπάρχει λύση, που θα απέτρεπε το κλείσιμο αυτών των οργανισμών, μόνο που η κυβέρνηση είναι ανίκανη να τη δει μπροστά της. Τους καλούμε λοιπόν να εφαρμόσουν copy-paste τη λογική της Υπουργικής Απόφασης που είχα εκδώσει ως ΥΠΕΚΑ το 2014 και η οποία όριζε έκπτωση 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπου 200 Φορείς Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ένταξή τους σε ειδικό “Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης”. Πρόκειται για τους Πιστοποιημένους Φορείς του ν.2646/1998 που υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Προσαρμόστε κύριοι του Υπουργείου Οικονομικών την απόφαση αυτή και για την περίπτωση του ΕΝΦΙΑ, για να δώσετε λύση μια για πάντα στο πρόβλημα που δημιουργήσατε. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια υπουργική απόφαση του κ. Τσακαλώτου και η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ. Και φυσικά, η πολιτική βούληση που δυστυχώς δεν υπάρχει.

Η φοροεισβολή εναντίον των πολιτών και των ανεξάρτητων κοινωνικών φορέων, οι περικοπές μισθών και συντάξεων δεν επιβάλλονται άνωθεν, αλλά είναι η εύκολη λύση προκειμένου να συνεχίσει η κυβέρνηση να ταΐζει στρατιές κομματικών υπαλλήλων και να καλύπτει την υστέρηση εσόδων που έχει από την απώλεια επενδύσεων και την απραξία της σε πολιτικές που θα επέφεραν δημόσια έσοδα, όπως στην περίπτωση των υδρογονανθράκων.

Λύσεις υπάρχουν, μόνο που η ανικανότητα και η ιδεοληψία τους δεν τους επιτρέπει να τις δουν μπροστά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα