19 Απριλίου 2024 / 11:11 πμ
19 Απριλίου 2024 / 11:11 πμ

Λομπίστα των Τούρκων θέλει ο Τραμπ ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας!

από fimotro

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας στον αντιστράτηγο εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του γραφείου του Τραμπ.

Ο Φλιν, ο οποίος συμβούλευε τον Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική εκστρατεία του τότε υποψηφίου για την προεδρία, είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Αμυνας (DIA) των ΗΠΑ.

Εμφανίζεται ως λομπίστας των Τούρκων, καθώς έχει ιδρύσει εταιρεία συμβούλων, η οποία συνεργάζεται με τούρκο επιχειρηματία και φίλο του προέδρου Ερντογάν προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του στις ΗΠΑ.

Πρόσφατα άλλωστε είχε αρθρογραφήσει υπέρ της έκδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία, εκθειάζοντας τον Ερντογάν.

Στο ίδιο άρθρο, κατέκρινε την πολιτική που ακολούθησε ο Ομπάμα έναντι της Τουρκίας, την οποία ο ίδιος θεωρεί χώρα «ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ», και ζητούσε να δοθεί προτεραιότητα στις σχέσεις μαζί της αφού, εκτός των άλλων, είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε σπεύσει να συγχαρεί τον Ντόναλντ Τραμπ για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ και ήταν ένας από τους 30 ηγέτες που συνομίλησαν τηλεφωνικά μαζί του μετά την εκλογή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα