20 Απριλίου 2024 / 10:43 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:43 πμ

Λοβέρδος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ανήθικο πλεονέκτημα

από fimotro

Για ανήθικο πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μίλησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος επισημαίνοντας ότι στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η σκευωρίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων και η συγκάλυψη των ευθυνών ημετέρων.

«Στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου πλανάται το φάσμα της πολωτικής, διχαστικής, τραγελαφικής,  και σε επίπεδο τελευταίας ανάλυσης, αυτοακυρωτικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προσθέσει «είστε εσείς Βουλευτές της πλειοψηφίας που σε όλους τους τόνους διακηρύσσατε την πρόθεσή σας να ανοίξετε μέτωπο κατά της διαφθοράς. Μόνο που από τις προθέσεις σας εξαιρείτε απροκάλυπτα και αφτιασίδωτα τους εαυτούς σας. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους. Πολιτική σπίλωσης για τους αντιπάλους και πολιτική συγκάλυψης για τους ημέτερους. Ιδού, όχι το ηθικό αλλά το απολύτως ανήθικο πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Λοβέρδου:

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η σοβαρότητα του θέματος που συζητάμε μου επιβάλλει να ξεκινήσω χωρίς περιστροφές και περιφράσεις.

Η κυβερνητική πλειοψηφία αυτή την φορά υπερέβη εαυτόν επί τα χείρω. Αυτή την περίοδο,  αλλά και σήμερα συγκεκριμένα, στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου πλανάται το φάσμα της πολωτικής, διχαστικής, τραγελαφικής,  και σε επίπεδο τελευταίας ανάλυσης, αυτοακυρωτικής διακυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κι είστε εσείς Βουλευτές της πλειοψηφίας που σε όλους τους τόνους διακηρύσσατε την πρόθεσή σας να ανοίξετε μέτωπο κατά της διαφθοράς. Μόνο που από τις προθέσεις σας εξαιρείτε απροκάλυπτα και αφτιασίδωτα τους εαυτούς σας.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά,  διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους. Πολιτική σπίλωσης για τους αντιπάλους και πολιτική συγκάλυψης για τους ημέτερους.
Ιδού, όχι το ηθικό αλλά το απολύτως ανήθικο πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης.  Μόλις το προηγούμενο Σάββατο ο Πρωθυπουργός δήλωνε ότι
«Η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα επιμείνουν ως το τέλος. Φως παντού. Φως σε όλα», verbatim οι φράσεις του.

Παρέλειψε βεβαίως ο κ. Τσίπρας να ξεκαθαρίσει, ότι το φως για το οποίο κάνει λόγο δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους δικούς του συνεργάτες.  Όταν πρόκειται για τα δικά του έργα τότε το δόγμα και το σύνθημα πάει αλλιώς: Τα πάντα άδηλα. Εν κρυπτώ και παραβύστω. Και στο σημείο αυτό θέλω να κάνω  μια επισήμανση. Επειδή στην ίδια δήλωση ο Πρωθυπουργός μίλησε για συμμορία διαφθοράς, θέλω να ξεκαθαρίσουμε τούτο: Σε μία μόνο συμμορία δικαιούται να αναφερθεί. Και είναι εκείνη που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Η δική του.

Γιατί τον τίτλο του αρχισυμμορίτη τον έχει κερδίσει επάξια κι αδιαμφισβήτητα ο κ. Τσίπρας, αυτός ο αδύναμος πρωθυπουργός με τις απαίσιες μεθοδεύσεις του
για ηθική δολοφονία των πολιτικών του αντιπάλων που κυβερνάει σε έναν ειδεχθή εναγκαλισμό με τον ακροδεξιό του συνεταίρο.

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές της πλειοψηφίας, Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε όταν δηλώνετε πως με το σκοτάδι τελειώσατε; Το γεγονός ότι εξαιρείτε από διερεύνηση πεισματικά και αδιαπραγμάτευτα κάθε περίοδο και κάθε πρόσωπο που συνδέεται με την διακυβέρνησή σας, καθιστά ξεκάθαρη την πολιτική σας επιλογή.

Κι ακριβώς αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς όχι μόνο δεν αρνηθήκαμε αλλά συμβάλαμε, με ρόλο πρωταγωνιστικό όποτε χρειάστηκε, στο να αποδοθούν ευθύνες ακόμη και αν επρόκειτο για δικά μας στελέχη.

Μίλησα, λοιπόν, για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ελάτε να δούμε πως αυτά επιβεβαιώνονται από την κατάσταση των πραγμάτων. Λέτε σήμερα ΟΧΙ στην επιστολή που εμπλέκει τον κ.Κουρουμπλή γιατί είναι ανώνυμη. Για την ανωνυμία όμως που εξασφαλίζει η κουκούλα στους ψευδομάρτυρες της νοβάρτις δεν είχατε κανέναν απολύτως ενδοιασμό.

Λέτε σήμερα όχι στη δημοσιότητα των εργασιών της Επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση γιατί αυτό δήθεν προσκρούει στη νομιμότητα. Δεν μου λέτε; Στο πλαίσιο της νομιμότητας πριν καν προλάβει να φτάσει η δικογραφία στη Βουλή κελαηδούσαν ορισμένοι εξ υμών για το περιεχόμενό της και έκαναν και κρίσεις και αξιολογήσεις;  Και Λέτε όχι στην διερεύνηση σε βάθος, χωρίς παραγραφές. Και για την απιστία δηλαδή και για όλα τα υπόλοιπα.

Και Λέτε όχι στο να καταθέσουν οι ψευδομάρτυρες ενώπιον της Επιτροπής. Και δέχεστε τις άθλιες ψευδομαρτυρίες τους, που για πολλούς λόγους είναι άκυρες
Και λέτε όχι στο να τους βγάλει η Επιτροπή την κουκούλα Στο μόνο που λέτε ναι, είναι να συνεδριάζει μια Επιτροπή που την έχετε υποβαθμίσει σε κομματικό όργανο για την παραγωγή λάσπης, έχοντας αρμοδιότητα ένα νομικό ζήτημα. Λες και είναι δικαστικό συμβούλιο. Κι αφού είναι έτσι, τότε τί τις θέλατε τις δέκα κάλπες; Τώρα όλοι είναι σε θέση να αντιληφθούν γιατί επιμένατε σ΄αυτό.
Για δημαγωγία και μαύρη προπαγάνδα. Δύο μέτρα, λοιπόν, και δύο σταθμά.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ κι άλλα για τους υπόλοιπους!

Άλλη μια απόδειξη γι αυτό: «Όποιος μιλά για παραγραφή, φωνάζει ενοχή».
Αλέξης Τσίπρας, 12 Φεβρουαρίου στην Κοινοβουλευτική του ομάδα παρουσιάζοντας την πρόταση σύστασης επιτροπής για προκαταρκτική εξέταση.

Αλλά η παραγραφή για τα αδικήματα του κ.Κουρουμπλή, στην οποία αναφέρεται η ίδια η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν πιάνεται. Δεν μετράει. Δεν φωνάζει ενοχή. Γιατί αυτή, είναι καλή παραγραφή. Είναι θεσμός που χρησιμοποιείται ευρύτατα στο χώρο του Δικαίου. Είναι αυτό που λέτε «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» Σα δεν ντρέπεστε…

Και δεν μου λέτε ακόμη; Πότε στείλαμε την αναφορά οι τρεις βουλευτές για την μη τιμολόγηση φαρμάκων του 2015; Όταν ο Πρωθυπουργός είπε στη Βουλή πως ήταν ευνοϊκές για τη Νοβάρτις πολλές τιμολογήσεις μεταξύ των οποίων και του 2012, μία εξ αυτών όμως είχα κάνει ο ίδιος και ήταν η πιο αυστηρή για τις βιομηχανίες και τα κέρδη τους.

Κι όταν τότε κατέθεσα όχι μία αλλά δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό με πλήρη στοιχεία, Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να έρθει στη Βουλή να μου απαντήσει. Ούτε εκείνος τόλμησε, ούτε κανέναν άλλο όρισε ποτέ να δώσει μια απάντηση. Και ξέρετε πότε έγιναν όλα αυτά; Τον Φεβρουάριο του 2017. Κι έτσι κάναμε την αναφορά στην κυρία Ράικου για την μη τιμολόγηση του 2015. Τότε έπρεπε να έρθει ο φάκελος στη Βουλή. Αμελλητί.

Θέλετε να δούμε πότε τελικά ήρθε; Το Φεβρουάριο του 2018. Θέλετε να δούμε και πότε παραγράφτηκε η ενδεχόμενη απιστία; Τον Σεπτέμβριο του 2017.
Άρα λοιπόν; Μετά δόλου ήρθε ο φάκελος της μη τιμολόγησης το 2018. Γιατί το 2018 και όχι αμελλητί ;  Προκειμένου να έχει ήδη παραγραφεί η ενδεχόμενη απιστία. Ξέρετε πως λέγεται αυτό;

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ

Άρθρο 239 περ β του ΠΚ. Σας διαβεβαιώνω. Κανείς δεν θα ξεφύγει  από αυτή την τιμωρία για κατάχρηση εξουσίας.

Κύριε Πρόεδρε, Εμείς πορευόμαστε αταλάντευτα με κριτήριο ένα και μοναδικό μέτρο. Το μέτρο της διαφάνειας, το μέτρο της χρηστής διοίκησης, το μέτρο της προσωπικής και πολιτικής εντιμότητας. Ανακαλώ στη μνήμη σας : ως κυβέρνηση, Υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Εμείς όχι μόνο ψηφίσαμε για επιτροπή, αλλά με δική μας πρόταση συστάθηκε, γιατί τότε ήμασταν πλειοψηφία. Και ως αντιπολίτευση, Υπόθεση πρώτου και δεύτερου μνημονίου Υπόθεση Δανειοδότησης Κομμάτων και ΜΜΕ, Υγεία, Εξοπλιστικά

Ζητήσατε εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές για όλα και είπαμε σε όλες τις περιπτώσεις ΝΑΙ. Ναι ξεκάθαρα, ανεπιφύλακτα και υπεύθυνα.

Εσείς πάλι με διαχρονική σταθερά την επιδίωξη της πολιτικής συγκάλυψης  των δικών σας σκοτεινών πεπραγμένων, Εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο Εξεταστική για την υγεία από το 2015 και μετά προκαταρκτική για το ζήτημα που εξετάζουμε σήμερα Είπατε σε όλες τις περιπτώσεις όχι.  Όχι φυγομαχίας, όχι υπεκφυγής και κυρίως όχι ενοχής.

Εμείς είμαστε ένα κόμμα που έχει επιλέξει να πολιτεύεται μόνο σε φωτεινούς θαλάμους. Ακόμη και την ώρα της αυτοκάθαρσης. Ενώ εσείς κύριοι της πλειοψηφίας επενδύετε στο σκοτάδι. Επενδύετε στο σκοτάδι και την κουκούλα.
Γιατί χρειάζεστε πέπλα που θα κρύψουν τις παραλείψεις, τα λάθη και τις σκοτεινές σας διαδρομές.

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας,
Μπορεί να είναι σκληρό αυτό που θα πω αλλά είναι δίκαιο. Δυστυχώς ο τρόπος που πολιτεύεστε επιβεβαιώνει ότι η καμαρίλα και η μηχανορραφία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπερνούν ακόμη και εκείνες των πιο αυταρχικών καθεστώτων της παγκόσμιας ιστορίας.

Και με την άρνησή σας να διερευνηθεί οποιαδήποτε υπόθεση σας αφορά, αναδεικνύετε τη μοναδική σας επίδοση. Αυτή της μαύρης προπαγάνδας.

Οι χώρες όμως δεν πάνε μπροστά με τέτοιες μεθόδους.. Αλλά αυτό το έχετε ξεχάσει και τρέχετε τον κατήφορο της καμαρίλας και της μηχανοραφίας με σπασμένα φρένα.

Κύριες και κύριοι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, Ο πύρινος κλοιός μέσα στον οποίο έχετε εγκλωβιστεί, Φιάσκο ΝΟΒΑΡΤΙΣ,  ΣΚΟΠΙΑΝΟ,
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ, κάθε μέρα κάθε ώρα που περνάει γίνεται ακόμη πιο ασφυκτικός.

Όλα τα αφηγήματά σας καταρρέουν. Κι όταν στηθούν οι κάλπες, η συντριβή σας θα είναι ολοκληρωτική. Από την πολιτική θα φύγετε όχι χαμένοι, αλλά ταπεινωμένοι. Όπως ακριβώς αξίζει στις πράξεις σας!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα