29 Μαρτίου 2024 / 9:51 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 9:51 πμ

Λιγότερες από 20.000 αιτήσεις θα υποβληθούν φέτος στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

από fimotro

Εντυπωσιακή είναι η μείωση του ενδιαφέροντος για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καθώς μέσα σε πέντε χρόνια εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων αναμένεται να υποτετραπλασσιαστεί.

Συγκεκριμένα ενώ το 2010 είχαν υποβληθεί 80.000 αιτήσεις, φέτος εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων δεν θα ξεπεράσει τις 20.000, σύμφωνα με το Έθνος ενώ το 2015 είχαν υποβληθεί 27.000 αιτήσεις.

Ως βασικές αιτίες αναφέρονται η οικονομική κρίση, τα υψηλά δίδακτρα αλλά και η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή διοικούσα επιτροπή.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου με τους ενδιαφερομένους για ένα από τα 6 προπτυχιακά και τα 24 μεταπτυχιακά προγράμματα να πρέπει να καταβάλουν προκαταβολικά το ποσό των 50 ευρώ.

Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΑΠ είναι ότι φέτος οι νέοι υποψήφιοι δεν ξέρουν ακόμη πώς θα γίνει η τελική επιλογή τους καθώς στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου αναφέρεται μόνο ότι εάν διαπιστωθεί υπερβάλλων αριθμός εγκύρων αιτήσεων, ενδέχεται να διεξαχθεί κλήρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα