19 Απριλίου 2024 / 11:49 μμ
19 Απριλίου 2024 / 11:49 μμ

Λεμπιδάκης: Μου έλεγαν ότι δεν θα έχω καλό τέλος!…

από fimotro

Το χαμόγελο επέστρεψε ξανά στα πρόσωπα της οικογένειας Λεμπιδάκη μετά από έξι μήνεςαγωνίας και ατέλειωτων διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς.

Ο εφιάλτης για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε τέλος το πρωί της Δευτέρας όπου άνδρες της αστυνομίας τον απελευθέρωσαν από την αποθήκη που τον είχαν δεμένο οι απαγωγείς του. Ο ίδιος φανερά καταβεβλημένος πλέον χαίρεται την οικογενειακή θαλπωρή που είχε στερηθεί για 186 ημέρες, όπου και διήρκησε η απαγωγή του.

Η πρώτη κατάθεση του 54χρονου επιχειρηματία αποτυπώνει στο μέγιστο τα όσα πέρασε κατά την διάρκεια της εξάμηνης περιπέτεια τους. Ο ίδιος μιλώντας στους αστυνομικούς περιέγραψε το σχέδιο δράσης των απαγωγέων του λέγοντας ότι μέχρι σήμερα είχε αλλάξει έξι φορές κρησφύγετο, ενώ κάθε φορά που ήθελαν να τον μεταφέρουν, του φορούσαν στο κεφάλι κουκούλα και τον έβαζαν στο πορτ μπαγκαζ. Ακόμη ένα στοιχείο που προκαλεί αποτροπιασμό είναι ότι πάντα τον είχαν δεμένο με αλυσίδα ή στo χέρι ή στο αριστερό πόδι.

Η κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

«Μου άλλαξαν πέντε κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το έκτο. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο, ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Μου έδιναν πάντα μαγειρεμένο φαγητό. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Πάντα άκουγα συνομιλίες από ένα-δύο άτομα δίπλα μου, ενώ με ενημέρωναν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, λέγοντάς μου: “Θα αργήσεις να πας σπίτι σου… Δεν δίνουν τα λεφτά… Δεν θα έχεις καλό τέλος”. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα, μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε πού έμπαινα».

Αναφερόμενος στο βίντεο που εστάλη στην οικογένειά του προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ο επιχειρηματίας ήταν καλά, ο ίδιος αποκαλύπτει «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης το απόγευμα της Δευτέρας επέστρεψε στο σπίτι του στη Καλέσα Ηρακλείου, όπου φίλοι και συγγενείς τον περίμεναν στο πλαίσιο γιορτής που έχει οργανώσει η οικογένεια για την επιστροφή του επιχειρηματία.

Το προφίλ των συλληφθέντων

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ένας πρώην εργαζόμενος στην επιχείρηση «Πλαστικά Κρήτης» της οικογένειας Λεμπιδάκη. Ο συγκεκριμένος απαγωγέας φέρεται να είχε απομακρυνθεί από την επιχείρηση του Μιχάλη Λεμπιδάκη για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής, ενώ εξετάζεται και το κίνητρο της εκδίκησης. Εκτιμάται ότι ο πρώην εργαζόμενος στα «Πλαστικά Κρήτης» έδινε πληροφορίες για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη στους άλλους απαγωγείς.

Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της απαγωγής θεωρείται και ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Το πέμπτο άτομο που συνελήφθη είναι ένας μεσίτης του Ρεθύμνου και ενεργό μέλος κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεσίτης είχε κακή φήμη στο χώρο του για τις συμφωνίες που πραγματοποιούσε, ενώ δεν θεωρείτο άτομο εμπιστοσύνης.

Εκείνου που η σύλληψη δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν του ατόμου που το όνομά του είχε εμπλακεί στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το άτομο αυτό έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία. Υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών στριπτιζάδικων στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων και στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Φέρεται να είναι συγγενής ενός εκ των υπαλλήλων που εργάζονταν στην εταιρεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Έρχονται και άλλες συλλήψεις

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣέκανε λόγο για μεγάλη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία. Ο κ. Χρονόπουλος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους του αστυνομικούς τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα που πήραν μέρος στην επιχείρηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ήδη έχουν συλληφθεί επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και μια ανήλικη. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος συνεχίζονται οι προσαγωγές, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των συλλήψεων θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα