19 Απριλίου 2024 / 5:23 πμ
19 Απριλίου 2024 / 5:23 πμ

Λαγκάρντ: Η οικονομία ανακάμπτει στα τρία τέταρτα του κόσμου

από fimotro

«Η πολυαναμενόμενη παγκόσμια ανάπτυξη ριζώνει» δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως στα τρία τέταρτα του κόσμου υπάρχει οικονομική άνοδος «με την πιο ευρείας βάσης επιτάχυνση από την αρχή της δεκαετίας»

Σε ομιλία της στο Kennedy School of Government του Harvard, η κ. Λαγκάρντ άφησε να εννοηθεί πως το ΔΝΤ πιθανότατα θα αναβαθμίσει το outlook για την παγκόσμια ανάπτυξη στις προβλέψεις που θα δημοσιοποιήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο το ΔΝΤ προέβλεπε πως η παγκόσμια ανάπτυξη θα αγγίξει το 3,6% το 2018 –το υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Στην ανάκαμψη συμβάλουν τόσο η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων, όσο και η επιστροφή της εμπιστοσύνης στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η κ. Λαγκάρντ είπε πως η παγκόσμια ανάκαμψη αφήνει πολλούς πίσω και πως το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών αυξάνεται. Κάλεσε τις χώρες να αξιοποιήσουν την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών ώστε να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις που θα διευρύνουν την ευημερία, όπως για παράδειγμα μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της διαφθορά και για την διεύρυνση της φροντίδας των παιδιών ώστε να μπουν περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα