29 Μαρτίου 2024 / 4:17 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:17 μμ

Λαγκάρντ: Δεν αποκλείει μελλοντικά μια νέα κρίση

από fimotro

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας ακόμα χρηματοπιστωτικής κρίσης κατά τη διάρκεια της ζωής της.

«Μπορεί, μια μέρα, να υπάρξει μια άλλη κρίση», δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNBC, στο περιθώριο της κοινής σύσκεψης του ΔΝΤ με την Κροατική Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ +1,09% στο Ντουμπρόβνικ.

Τα σχόλια αυτά θεωρούνται απάντηση σε δήλωση της επικεφαλής της Γέλεν λίγες ημέρες νωρίτερα, η οποία είπε πως δεν αναμένει να δει άλλη χρηματοπιστωτική κρίση στη ζωή της.

«Σκοπεύω να ζήσω πολλά χρόνια και ελπίζω πως και αυτή (η Γέλεν) σκοπεύει το ίδιο, άρα δεν θα στοιχημάτιζα απόλυτα σε αυτό διότι υπάρχουν κύκλοι που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία και δεν θα το απέκλεια», είπε η κ. Λαγκάρντ.

Σημείωσε, όμως, το απρόβλεπτο των χρηματοπιστωτικών κρίσεων και δήλωσε πως οι υπουργοί οικονομικών και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να ενεργήσουν με προσοχή για να προετοιμαστούν για τέτοια ενδεχόμενα.

«Από πού θα έρθει, ποια μορφή θα έχει, πόσο διεθνής και ευρεία θα είναι μένει να φανεί και τυπικά οι κρίσεις ποτέ δεν έρχονται από εκεί που τις περιμένουμε», πρόσθεσε.

«Καθήκον μας, και οπωσδήποτε το μήνυμα που θα δώσουμε στους υπουργούς οικονομικών, στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, είναι «να είστε έτοιμοι». Να διασφαλίσετε πως οι χρηματοπιστωτικοί τομείς σας βρίσκονται υπό καλή εποπτεία, ότι έχουν καλή ρύθμιση, πως οι θεσμοί είναι ακλόνητοι, και να περιμένετε με αρκετά «μαξιλάρια» ώστε να μπορέσετε να αντισταθείτε στην ενδεχόμενη κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα