28 Μαρτίου 2024 / 8:03 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:03 μμ

“Κόβουν” μια στις τρεις αιτήσεις για σύνταξη

από fimotro

Η μία στις τρεις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλεται στα ασφαλιστικά ταμεία απορρίπτεται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με την “Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου”, αυτή την περίοδο οι αξιολογήσεις των αιτήσεων έχουν επιταχυνθεί, καθώς το υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να προχωρήσει έως τον Ιούνιο στην έκδοση 68.000 αποφάσεων (συμπεριλαμβανομένων και απορριπτικών) για την έκδοση κύριων συντάξεων.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, το σύνολο των εκκρεμοτήτων αγγίζει τις 98.000 αιτήσεις, ενώ ένα μεγάλο μέρος υποψηφίων, περίπου στο 30% θα λάβει απορριπτική απόφαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Όπως αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΕΣ, αρκετοί εκ των ασφαλισμένων κάνουν λάθος εκτίμηση και δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας τις οποίες εφαρμόζουν οι αρμόδιες ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει την μηνιαία έκδοση τουλάχιστον 15.000 νέων συντάξεων, έτσι ώστε από τον Ιούλιο και μετά η διαδικασία έκδοσης των συντάξεων να μην ξεπερνά τους τρεις μήνες..

Στόχος του υπουργείου είναι να εκκαθαριστεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΦΚΑ  μέχρι το καλοκαίρι, όταν και λήγει το πρόγραμμα επιδότησης για τις εκκρεμείς συντάξεις. Πάντως τα χρονικά όρια που έχουν θέσει οι θεσμοί προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας είναι ασφυκτικά. Για τον λόγο αυτόν, οι διαδικασίες έκδοσης συντάξεων έχουν ξεμπλοκάρει αισθητά τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα