29 Μαρτίου 2024 / 1:18 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:18 πμ

Κως: Προφυλακίστηκαν και οι τρεις Τούρκοι, στο σκάφος των οποίων είχαν εντοπιστεί 750 κιλά χασίς

από fimotro

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους και οι τρεις Τούρκοι που κατηγορούνται για την μεταφορά των 750 και κιλών χασίς, τα οποία εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος ανοικτά της Νισύρου την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε βάρος των τριών Τούρκων, ηλικίας 43, 39 και 52 ετών, ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Κω όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Όπως έγινε γνωστό οι αλλοδαποί δήλωσαν πως δεν γνώριζαν κάτι για τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών που βρίσκονταν μέσα στο ιστιοφόρο σκάφος. Πιο συγκεκριμένα, ο 43χρονος και ο 39χρονος οι οποίοι είναι συγγενείς μεταξύ τους, είπαν πως είχαν πληρώσει για να κάνουν κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά και στα τουρκικά παράλια. Μάλιστα ο 43χρονος, που διαμένει μόνιμα από το 1995 στην Ελβετία, είχε έρθει για διακοπές και έτσι ξεκίνησε η «περιπέτειά» του αυτή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ιστιοφόρο ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη με πρώτο σταθμό το Λαύριο και εν συνεχεία μικρά ελληνικά νησιά όπως η Νάξος. Θα συνέχιζαν και σε άλλα νησιά μας και θα κατέληγαν στην Κωνσταντινούπολη. Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά πληροφορήθηκαν για αυτά όταν τους ενημέρωσαν οι λιμενικοί.

Αλλά και ο 52χρονος καπετάνιος του σκάφους τόνισε στην απολογία του ότι δεν είχε τη παραμικρή ιδέα για τα ναρκωτικά και πως σίγουρα αν το γνώριζε θα αντιδρούσε διαφορετικά τις 4 ώρες που το ιστιοφόρο έπλεε ακυβέρνητο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις Τούρκοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα