29 Μαρτίου 2024 / 4:34 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:34 μμ

ΚΥΣΕΑ: Ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα της Ε.Ε. στην Τουρκία

από fimotro

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το ΚΥΣΕΑ αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει επειγόντως τη δραστηριότητά της σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, εκφράζοντας εκ μέρους των ηγετών των «27» την αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Κύπρο και την Ελλάδα.
Σημείωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές Δίκαιο.

Ακόμη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε   υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε την ενεργοποίηση τεσσάρων υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα