19 Απριλίου 2024 / 10:06 μμ
19 Απριλίου 2024 / 10:06 μμ

Κυριάκο, σε καταστρέφουν όσοι σου εισηγούνται “τώρα εκλογές”…

από fimotro

Η κοινωνία ξέρει ότι όποιος και να εκλεγεί υπάρχουν συμφωνηθέντα που η χώρα πρέπει να ακολουθήσει

Το ένα στρατηγικό λάθος μετά το άλλο, εξακολουθούν να κάνουν στη ΝΔ. Υποτίθεται ότι είναι ένα κόμμα που βρίσκεται εν… αναμονή της εξουσίας, αλλά η βιασύνη ορισμένων να φορέσουν από τώρα και πάλι τα υπουργικά… κοστουμάκια, οδηγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πολύ σημαντικά λάθη που δεν θα τα πληρώσει μόνο ο ίδιος πολιτικά, αλλά ολόκληρη η χώρα. Τα λάθη αυτά που γίνονται σε καθημερινό επίπεδο δεν είναι μόνο λάθη στρατηγικής. Δυστυχώς είναι λάθη ανεπάρκειας και επιπολαιότητας από ανθρώπους, συμβούλους και βουλευτές που δεν έχουν καταλάβει ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εάν προκύψουν ξαφνικά εκλογές, το Βερολίνο θα βάλει να υπογράψει ο Μητσοτάκης το τέταρτο μνημόνιο!

Ότι και να λένε στην κυβέρνηση, με τα σημερινά δεδομένα, η χώρα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βγει στις αγορές στο τέλος του 2017. Η χώρα θα χρειαστεί και νέο πρόγραμμα το 2018, είτε πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας (που… ορκίζεται όπως… ορκιζόταν και ο Σαμαράς ότι θα βγούμε σύντομα στις αγορές), είτε πρωθυπουργός γίνει ο Μητσοτάκης. Όποιος από τους δυο και να είναι πρωθυπουργός, με το χάλι που έχουμε σήμερα, το τέταρτο μνημόνιο δεν το γλυτώνουμε με τίποτα!

Στη ΝΔ ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τη… μαγική συνταγή για να έρθει η ανάπτυξη. Να συμφωνήσουμε σε αυτό. Η συνταγή που προτείνει ο Μητσοτάκης είναι σίγουρα πιο φιλελεύθερη από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα πιο αποτελεσματική όπου δοκιμάστηκε. Η πολιτική της μείωσης των φόρων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, η πολιτική των υγιών αποκρατικοποιήσεων και η πολιτική του ανταγωνισμού λειτούργησε παντού καλύτερα όποτε και αν εφαρμόστηκε.

Η πολιτική αυτή όμως θέλει 2-3 χρόνια να αποδώσει. Απο που θα βρει τα χρήματα που θα λείψουν από τα δημόσια ταμεία ο Κ. Μητσοτάκης μέχρι τα μέτρα αυτά να αρχίσουν να αποδίδουν; Θα περάσει ένα… ελικόπτερο πάνω από την Ελλάδα και θα αρχίζει να πετάει δισεκατομμύρια ευρώ; Όχι βέβαια. Κατά συνέπεια πως θα συγκρατηθούν οι απώλειες στα έσοδα του Δημοσίου τον πρώτο και τον δεύτερο χρόνο που θα μειωθούν οι φόροι; Από πουθενά φυσικά! Άρα λοιπόν για να αποδώσει αυτή η φιλελεύθερη πολιτική, θα πρέπει η χώρα να βρίσκεται μέσα σε πρόγραμμα. Να χρηματοδοτείται κανονικά και εφόσον η ροή των χρημάτων για τις πληρωμές των ομολόγων συνεχίζει να έρχεται στην Αθήνα, τότε να αρχίσει τις πραγματικές μειώσεις στους φόρους. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρίσκει συνεχώς ισοδύναμα, επιβαρύνοντας άλλες ομάδες φορολογουμένων!

Δυστυχώς για τη ΝΔ, οι άνθρωποι που μπορούν να μας λύσουν το πρόβλημα είναι ελάχιστοι. Άλλωστε το ίδιο ποσοστό… ανεπάγγελτων υπουργών που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει όπως όλα δείχνουν και η μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ. Πολιτικοί της πλάκας, παιδιά του κομματικού σωλήνα, χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, θα αναλάβουν και αυτοί υπουργεία μέχρι να φύγουν στον πρώτο ανασχηματισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κερδίζει τίποτα φωνάζοντας συνεχώς για εκλογές. Μπορεί να ικανοποιεί ένα 10% Νεοδημοκρατών σκληρών κομματικών στελεχών, στην κοινωνία όμως αυτό το αίτημα δεν λέει απολύτως τίποτα. Η κοινωνία ξέρει ότι όποιος και να εκλεγεί υπάρχουν συμφωνηθέντα που η χώρα πρέπει να ακολουθήσει. Η κοινωνία ξέρει ότι ο Μητσοτάκης δε κρατάει κανένα μαγικό… ραβδάκι για να μας λύσει το πρόβλημα, όπως επίσης ξέρει ότι το αίτημα για εκλογές αφορά τον πεινασμένο από εξουσία γαλάζιο στρατό κομματικών στελεχών που δεν μπορούν φυσικά πλέον να διοριστούν στο Δημόσιο, θέλουν όμως να λένε στο καφενείο του χωριού, ότι ο τάδε υπουργός είναι κολλητός τους και όποτε θέλουν του τηλεφωνούν! Με αυτούς τους όρους όμως δεν γίνεται πολιτική το 2016. Το 1980 μπορεί να γινόταν, σήμερα όμως όχι.

Εάν ο αρχηγός της ΝΔ δεν καταλάβει ότι δεν συμφέρουν τη χώρα τώρα οι εκλογές, θα το χάσει το παιχνίδι. Και θα το χάσει, αφενός γιατί στην περίπτωση που προκύψουν πρόωρες κάλπες θα κληθεί να διαχειριστεί ο ίδιος το τέταρτο Μνημόνιο που ούτως ή άλλως μας ετοιμάζουν και αφετέρου γιατί θα καεί πολιτικά, κυβερνώντας 1-2 χρονάκια με αποτέλεσμα τελικά η παρένθεση στην πολιτική ζωή του τόπου να μην είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ!!!

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά στα… σαίνια της ΝΔ.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα