29 Μαρτίου 2024 / 12:29 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:29 μμ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος : Ψευδή τα στοιχεία του ΔΝΤ

από fimotro

Συνεχίζεται η κόντρα της Αθήνας με τον Τόμσεν. Πριν από λίγο σκληρή επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαπέλυσε το Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να κάνει λόγο για ψευδή στοιχεία, ανεπάρκεια των τεχνοκρατών του Ταμείου και να καλεί το ΔΝΤ να δείξει σεβασμό στον ελληνικό λαό.
Με μια μακρά αναφορά στις αποτυχημένες προβλέψεις του ΔΝΤ, ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για τα έτη από το 2011 ως το 2013, όταν το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη αλλά η χώρα είχε τελικά ύφεση από 3,3% ως και 6,6%, αναφέρθηκε στην καταστροφολογική λογική των μετέπειτα προβλέψεών του που επίσης διαψεύστηκαν και έκανε λόγο για ψευδή δεδομένα τα οποία επικαλούνται στο άρθρο τους οι κύριοι Τόμσεν και Όμπσφελντ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα περίμενε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τον ελληνικό λαό το Ταμείο να μη στηρίζεται σε ανακριβή και ψευδή στοιχεία.
Το ΔΝΤ οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Μάλιστα, αναφερόμενος στο άρθρο των Τόμσεν – Όμπσφελντ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι το ΔΝΤ ουσιαστικά αυτοανερείται.
Οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν πως το Ταμείο δεν επιθυμεί περαιτέρω λιτότητα και είναι υπέρ πλεονασμάτων 1,5% μετά τη λήξη του προγράμματος, όμως στο άρθρο τους αναφέρουν ότι θα αποδεχτούν τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα θέσουν θέμα συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά δεν θα δεχθεί νέα μέτρα.
Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: Δεν θα αποδεχθεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση και εάν υπάρχει το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη μια αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, υπενθυμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει τη χώρα στη συμμαχία των προθύμων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα