18 Απριλίου 2024 / 4:57 μμ
18 Απριλίου 2024 / 4:57 μμ

Κυβέρνηση για Τουρκία: Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο

από fimotro

Περίπου δυόμισι ώρες κράτησε το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου με κύριο θέμα στην ατζέντα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και από το περιστατικό στον Έβρο και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το θρίλερ το οποίου παρατείνεται.

Στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, συζητήθηκαν και ζητήματα της οικονομίας, όπως αποκαλύπτει άλλωστε και η  “σύνθεσή του” καθώς συμμετείχαν οι: Τζανακόπουλος, Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Φλαμπουράρης, Αχτσιόγλου, Σταθάκης και Παππάς.

Κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση του κυβερνητικού συμβουλίου ανέφεραν ότι δεν θέλουμε να αναδειχθεί η υπόθεση με τους δύο σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο, τόνισαν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή παρακολούθηση του θέματος και αναμένει τις αποφάσεις της τουρκικής δικαιοσύνης. Στη φάση αυτή, όπως υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κλιμακώσει τις διπλωματικές και πολιτικές πιέσεις, ωστόσο οι κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι είναι σε εξέλιξη προφανώς μια σειρά από επαφές σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο πλευρές, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησε και η τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ διευκρινίστηκε ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει πρόθεση από την ελληνική πλευρά για επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, συζητήθηκαν και ζητήματα της οικονομίας κυρίως σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την προετοιμασία για την τέταρτη. Συνομολογήθηκε, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα καλό αναπτυξιακό μομέντουμ, γεγονός που “διευρύνει τις δυνατότητες” για να διαπραγματευτεί και αν επιτύχει μια έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο με καλούς όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα