25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Κρατούνται σε μυστική τοποθεσία οι δυο Τούρκοι κομάντος

από fimotro

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκονται εδώ και μερικά 24ωρα δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που φέρονται να εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.
Κατά πληροφορίες, το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2016 συμμετείχαν στην επιχείρηση δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως μέλη επίλεκτης ομάδας βατραχανθρώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», πρόκειται για τους καταζητούμενους από την τουρκική Δικαιοσύνη, Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, φωτογραφίες των οποίων είχαν δημοσιευθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας. Καλά πληροφορημένη πηγή, με γνώση της υπόθεσης, αναφέρει στο «Εθνος» ότι οι στρατιωτικοί είναι υπό αστυνομική κράτηση σε μυστική τοποθεσία στην περιοχή του Εβρου.
Οι τουρκικές Αρχές κατηγορούν τους δύο στρατιωτικούς ότι ανήκουν στη διαβόητη «Διμοιρία Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες. Μετά τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, οι δύο έμπειροι κομάντος είχαν διαφύγει και τα ίχνη τους είχαν χαθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι δύο Τούρκοι φέρονται να πέρασαν πριν από μερικές ημέρες τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τις τουρκικές Αρχές. Συγκεκριμένα πέρασαν στην Ελλάδα μέσω του Εβρου, στις 15 Φεβρουαρίου.
Αμεσα σήμανε συναγερμός στις ελληνικές Αρχές και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, οι δύο Τούρκοι εμφανίζονται επίσημα και παραδίδονται στο ΑΤ Ορεστιάδας. Κατά πληροφορίες φέρονται να δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και παραδίδονται στις Αρχές, ώστε να συλληφθούν και να υποβάλουν αίτημα ασύλου στη χώρα μας. Στις 20 Φεβρουαρίου παρουσιάζονται με νομική εκπροσώπηση και αιτούνται άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης.
Τα ονόματα
Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των Τούρκων στρατιωτικών έχουν δημοσιευθεί στα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς καταζητούνται από το 2016. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι δύο στρατιωτικοί είχαν μεταβεί τη 15η Ιουλίου στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα, στο οποίο διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν. Η ομάδα των βατραχανθρώπων αποτελούνταν από πέντε άτομα, στην οποία μετείχε και ένας υπολοχαγός με τα στοιχεία Α.Σ., που είχε καταφέρει να διαφύγει, αλλά μετά συνελήφθη. Οι κομάντος που καταζητούνταν από τις Αρχές της Τουρκίας είναι οι Ahmet Camoglu, Yucel Ozcan, Mustafa Ozel και οι δύο που πλέον κρατούνται στην Ελλάδα, Halit Cetin, Fatih Arιk. Στην επιχείρηση δολοφονίας κατά του Τούρκου προέδρου, όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές Αρχές, είχαν πάρει μέρος τουλάχιστον 20 κομάντος, ενώ αρκετοί είχαν σταλεί σε καίριους στόχους, όπως το αστυνομικό μέγαρο και το κτίριο των μυστικών πληροφοριών.
Πηγή: Εθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα