20 Απριλίου 2024 / 8:17 πμ
20 Απριλίου 2024 / 8:17 πμ

Κρατούμενος στη Γερμανία ο Πουτζδεμόν μέχρι την έκδοσή του

από fimotro

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν ενώ εκκρεμεί η απόφαση ενός ανώτερου δικαστηρίου σχετικά με το αν ο Καταλανός πολιτικός θα απελαθεί στην Ισπανία, έγινε σήμερα γνωστό από τον γενικό εισαγγελέα της πόλης Σλέσβιχ, στη βόρεια Γερμανία.

«Εμφανίστηκε ήρεμος και συγκροτημένος» επισήμανε ο εισαγγελέας Γκέοργκ Φρίντριχ Γκουέντγκε σε δημοσιογράφους όταν του ζητήθηκε να περιγράψει την εμφάνιση του Κάρλες Πουτζντεμόν στο δικαστήριο.

Οι Γερμανοί δικαστές θα αποφασίσουν επί του αιτήματος της ισπανικής Δικαιοσύνης να εκδοθεί και η σημερινή απόφαση ίσως αποτελεί πρόκριμα τής τελικής ετυμηγορίας τους.

Ο Πουτζδτεμόν, αφού επιχείρησε να διασπάσει την Ισπανία, κηρύσσοντας την ανεξαρτησία τής Καταλωνίας, διέφυγε στο Βέλγιο, όταν διατάχθηκε η σύλληψή του από τη Μαδρίτη. Εκεί παρέμεινε όλους τους τελευταίους μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να μεταβεί στη Φινλανδία, για να μιλήσει σε βουλευτές, οπότε το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας επανενεργοποίησε το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του. Εκείνος πέρασε στη Δανία και στη συνέχεια μπήκε στο γερμανικό έδαφος με κατεύθυνση το Βέλγιο, όμως οι γερμανική αστυνομία τον συνέλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα