28 Μαρτίου 2024 / 2:55 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 2:55 μμ

Κρίσιμο το αυριανό ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου

από fimotro

Μία πολύ κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα γίνει αύριο, Τρίτη ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα και τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο.  Την ανακοίνωση της συνάντησης έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΪ με αφορμή ερώτηση για κρίση στις σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας.

«Σχεδιάζουν μαζί τις ενέργειες της κυβέρνησης. Κάθε φημολογία περί ρήξης του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξει τη δημόσια συζήτηση» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κ Τζανακόπουλος πρόσθεσε μάλιστα ότι οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι άριστες. Ότι υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά τους και ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει και παρόν και μέλλον.

Χαρακτήρισε επίσης ευσεβείς πόθους της ΝΔ και του φιλικού προς αυτή, τύπου, τα σημερινά δημοσιεύματα, για κρίση στις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων με αφορμή και την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ και την απαγόρευση που έχει επιβάλει ο κ Καμμένος στους βουλευτές του να εμφανιστούν στα κανάλια.

Ο κ Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα καθώς φαίνεται να αποφάσισε να μην τραβήξει άλλο το σκοινί.

Για τους δυο Έλληνες Αξιωματικούς επανέλαβε ότι περιμένουμε το κατηγορητήριο του εισαγγελέα αλλά όπως είπε νομίζει ότι η Τουρκία δεν θα το τραβήξει περισσότερο.

Ερωτηθείς για τον Ιβάν Σαββίδη είπε ότι οι υπουργοί συναντούν όποιον επιχειρηματία μπορεί να βοηθήσει στις επενδύσεις και δεν έχει προνομιακές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία.

Στο μεταξύ, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, μετά και τις πληροφορίες ότι ο Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει από τους βουλευτές του από το περασμένο Σάββατο να αποφύγουν τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κάνει κάποια σημαντική ανακοίνωση, ενώ υπάρχουν πληροφορίες στο σημερινό τύπο ότι ο κ Καμμένος επανεξετάζει τη στάση του σε σχέση με την κυβερνητική συνεργασία, λόγω των διαφωνιών του στο Σκοπιανό, αλλά και την επιμονή των κυρίων Τσίπρα και Κοτζιά να κλείσει άμεσα η συμφωνία, πιθανότατα με το όνομα Γκόρνα Μακεντόνια.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο,τι κάνουν ο κύριος Τσίπρας με τον κύριο Καμμένο δεν έχει καμία σημασία, γιατί ο μοναδικός στόχος που έχουν είναι η παραμονή τους στην εξουσία», είπε στο ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ Καμμένος θυμώνει και ξεθυμώνει μπροστά στην ανάγκη του να μείνει γατζωμένος στην καρέκλα του και να έχει ασυλία.

Αναφερόμενη μάλιστα στους κυβερνητικούς χειρισμούς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και στις διαφορετικέw δηλώσεις του κ Καμμένου με άλλα κυβερνητικά στελέχη, είπε πως αυτό δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο οι επιχειρηματίες να συνομιλούν με την κυβέρνηση για να γνωρίζουν το επενδυτικό πλαίσιο, σημειώνοντας όμως ότι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να στήνονται ιστορίες που έχουν στόχο τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τη δημιουργία μιας νέας διαπλοκής που σε καμιά περίπτωση δεν αφορά τον κ Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Η ΝΔ δεν θέλει επενδυτές με κουμπούρια, είπε η κα Σπυράκη και τόνισε ότι η κυβέρνηση αγκάλιασε τον Ιβάν Σαββίδη.

Είναι σαφές ότι εδώ υπάρχει εκλεκτική συγγένεια, κάποιοι επιχειρηματίες λειτουργούν με βάση εντολές της κυβέρνησης είπε η κα Σπυράκη. «Η συγγένεια είναι πολύ γερή και απλώς προσπαθούν να τηρήσουν τα προσχήματα αλλά δεν τα καταφέρνουν» σημείωσε.

Ο κ Μητσοτάκης έχει δώσει δείγμα γραφής και δεν έχει ανοίξει κανένα λογαριασμό με καμία διαπλοκή, τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ΝΔ ακολουθεί τους κανόνες νομιμότητας και δείχνει σεβασμό στο περιβάλλον των επενδυτών, είπε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα