25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Κουίκ: Στις 20 Φεβρουαρίου θα βγει λευκός καπνός στο Eurogroup

από fimotro

Την πεποίθηση ότι “το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου θα βγάλει λευκό καπνό” διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.
“Έχω την αίσθηση ότι η συμβιβαστική λύση θα βρεθεί και η Ελλάδα στα θέματα αξιών που έχει βάλει δεν θα κάνει πίσω. Οι ίδιοι οι εταίροι οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν και το έχουν πετύχει σ’ έναν πολύ σημαντικό βαθμό να πάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης”, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Κουίκ.
Σχολιάζοντας τις επικριτικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε πως “δεν μπορεί η Ευρώπη και οι σκεπτόμενοι στη Γερμανία, πολιτικοί και λαός, να αφήνουν τον Σόιμπλε να διαλύσει την Ευρώπη – γιατί αυτός είναι ο σκοπός του” και πρόσθεσε: “Τα τεχνικά κλιμάκια δουλεύουν και πιέζουν και οι Ευρωπαίοι. Μην κοιτάτε που ο Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται τη μία μέρα υπέρ και την άλλη διστακτικός. Και εκείνος με τη σειρά του κάνει ό,τι είναι δυνατόν να μην αφήσει την Ευρώπη στα χέρια του Σόιμπλε. Γιατί περί αυτού πρόκειται”.
Αναφερόμενος στις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομογένεια στην Ουκρανία, στις οποίες ήταν και ο ίδιος παρών, ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε συγκινητική την ατμόσφαιρα και υπογράμμισε την έμφαση που δίνεται στην ασφάλεια των ομογενών μας στη χώρα αυτή.
Σχολιάζοντας, δε, την ανακοίνωση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου και του αναπληρωτή τομεάρχη, Σάββα Αναστασιάδη, που επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση ότι η Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας παραμένει στον “αέρα”, ο κ. Κουίκ, αφού τόνισε πως δεν θα βάλει την ομογένεια σε “κομματικές αψιμαχίες” και σημείωσε πως “η παγκοσμιότητα της ελληνικής γλώσσας γιορτάζεται κάθε μέρα”, εξήγησε πως τις επόμενες ημέρες θα κατατθειεί στη Βουλή νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία, όπως είπε, έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα