29 Μαρτίου 2024 / 1:10 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:10 πμ

Κοτζιάς: Μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας οι προκλήσεις Ερντογάν

από fimotro
Ως μέρος της προεκλογικής στρατηγικής του Ταγίπ Ερντογάν αντιλαμβάνεται ο Νίκος Κοτζιάς τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου για την καταστροφή της Σμύρνης.

Με συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή Ιστορίες που θα προβληθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός εξωτερικών επισημαίνει ότι ο Ερντογάν έχει μεγάλα προβλήματα στον προεκλογικό του αγώνα, αναφέροντας ως παράδειγμα την Σμύρνη που τον έχει καταψηφίσει σε δημοτικές, βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

«Σε μία-δυο περιπτώσεις έφθασαν οι Τούρκοι πιο κοντά στην κόκκινη γραμμή. Δεν την παραβιάσανε» σημειώνει ο υπουργός, αναφέροντας πως μία εκ των περιπτώσεων αυτών ήταν «η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους».

«Αυτός ο εμβολισμός, αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά, ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε» τονίζει επίσης ο κ. Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε, επίσης, και στην υπόθεση της σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, υποστηρίζοντας πως «δεν γνωρίζω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό. Ο τρόπος όμως της (τουρκικής) συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης».

«Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που έμπαιναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα, διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι επιλογή του είναι να μην απαντά στις τουρκικές προκλητικές δηλώσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία για να στείλει το μήνυμα ότι θα πρέπει κι αυτοί να σοβαρευτούν όπως λέει όταν ξεφεύγουν από τα όρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα