20 Απριλίου 2024 / 9:13 πμ
20 Απριλίου 2024 / 9:13 πμ

Κοτζιάς: Θα λύσουμε εθνικά ζητήματα που βάλτωσαν για δεκαετίες

από fimotro

Η χρονιά θα είναι αυτή που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν χρονίσει για δεκαετίες, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου έγινε «μίνι» υπουργικό συμβούλιο.
Όπως είπε, στο ονοματολογικό η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, θέση που διατυπώθηκε και στο Βουκουρέστι.

«Είμαστε υπέρ της συνεννόησης με όλα τα κόμματα, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον», σημείωσε, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις εκτιμήσεις του δήλωσε «πάντα είμαι αισιόδοξος».

«Η ΝΔ μού εναποθέτει τις ελπίδες της παρατάξεως γιατί είπε ότι θα ψηφίσει ό,τι θα ψηφίσω εγώ», δήλωσε από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος. Όπως είπε, για το θέμα των Σκοπίων υπάρχουν δύο αποφάσεις-σταθμοί: αυτή της σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών και αυτή του Βουκουρεστίου.

Ξεκαθάρισε ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών» και πως αναμένεται σκληρή διαπραγμάτευση.

Απαντώντας για το εάν εμμένει στη θέση για μη χρήση του όρου «Μακεδονία», τόνισε ότι «είναι μια πάγια εθνική θέση. Επιμένω και ελπίζω ότι η λύση που θα δοθεί, θα διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα