28 Μαρτίου 2024 / 1:20 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:20 μμ

Κοτζιάς: Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ

από fimotro

Για πολλαπλές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας από την πλευρά της Τουρκίας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Η Τουρκία έχει παραβιάσει πολλαπλώς το διεθνές δίκαιο με τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Η δήλωση της ΕΕ είναι πολύ σοβαρή και αυστηρή, είναι η ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, υπενθυμίζοντας πως η Τουρκία έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.
Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί αυτό που έχω πει εδώ και δύο χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συνδράμουμε την προσπάθειά της να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επισήμανε ακόμη ότι η Αγκυρα δεν μπορεί να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου και σημείωσε ότι το «Κυπριακό είναι πρωτίστως πρόβλημα παράνομης κατοχής και επεμβατικών δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα